Adanalı Ressam Nermin Levent, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi’nde, 21’nci kişisel resim sergisini açtı. Yağlıboya ve akrilik 20 eserinin yer aldığı sergi, 18 Nisan gününe kadar açık kalacak.

MTSO Genel Sekreteri Kadir Dölek ile çok sayıda sanatseverin katıldığı sergi açılışında konuşan ressam Nermin Levent, sergilerinde dünya kadının yaşadıklarını malzeme olarak kullandığını söyledi. Sadece Türk kadınını değil, dünyada yaşayan tüm kadınların yaşam tarzlarını çok araştırdığını ve okuduğunu dile getiren Levent, “Resimlerim kadınların yaşamına göre şekil alıyor” dedi.

Sergisinde özel bir eseri olduğunu da belirten Levent, ‘devamı var’ isimli eserinin de bu sergide yer aldığını belirtti. Levent, bu eserinin kadınların yaşadıkları sorunları anlattığını ifade ederek, çalışmasına ilk kez 2008’de başlayıp bugüne kadar sürdürdüğünü söyledi. Levent, “Bu çalışmayı, bir gün uygun olan tek bir salona sığacak biçimde tamamlamayı ümit ediyorum” diye konuştu.

Çocukluğunun ve gençlik yıllarının Mersin’de geçtiğini anlatan Levent, Mersin’de daha fazla sanat galerisi görmek istediğini söyledi. Adana ve Mersin’in sanatçı açısından potansiyelinin olduğunu kaydeden Levent, izleyici kitlesinin ise hep aynı olmasından yakındı. Levent, “Ben sergilerde hep aynı kişilerle karşılaşmaktan artık rahatsızlık duyuyorum. İnsanların sanat alanında eğitilmesi gerekiyor. Sadece sanatçı yetiştirmek yeterli değil” ifadelerini kullandı.

Resimleriyle 50’inin üzerinde karma sergiye katıldığına da değinen Levent, bol figürlü eserler yapmaktan hoşlandığını belirtti. Bazen çok renkli eserler çıkardığını bazen de tek bir rengin tonlarıyla çalıştığını aktaran Levent, bu durumun duygularıyla ilgili olduğunu söyledi.