Kızılcahamam Belediyesi tarafından Soğuksu Milli Parkı içerisindeki Atatürk Çamı mevkiine Atatürk büstü ve tanıtım panosu yerleştirildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 16 Temmuz 1934 tarihinde bir gece konakladığı yer olan Soğuksu Milli Parkı’ndaki Atatürk Çamı mevkiine Atatürk büstü ve tanıtım panosu yerleştirildi. Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhitin Güney’in talimatları ile Kızılcahamam Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yaptırılan tanıtım büstünde “Atatürk, 16 Temmuz 1934 tarihinde İstanbul’a yapacağı gezi için yola çıktığında Kızılcahamam’ı ziyaret etmiş ve Soğuksu Milli Parkı içerisindeki Büyük Soğuksu mevkiinde bulunan ve şu anda ‘Atatürk Çamı’ dediğimiz yere gelerek buraya kurulan çadırlarda bir gece konaklamıştır. ‘Kızılcahamamlılar! Bu su altın gibi’ demesiyle bu suya ‘Altınsu’ ismi verilmiştir. Atatürk ‘Bu cennet yurt köşesinde mutlusunuz’ diyerek Kızılcahamam’ın ve bu parkın çok güzel bir yer olduğunun altını çizmiş ve 17 Temmuz’da buradan ayrılmıştır. Atatürk’ün 16 Temmuz 1934 tarihinde konakladığı bu yer gezilmekte ve bu tarihte anma törenleri yapılmaktadır” yazısı yer aldı.

Belediye Başkanı Güney, Atatürk Çamı mevkiinin çok büyük önemi olduğunu belirterek, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Kızılcahamam’ı ziyaretinin anısının yaşatıldığı bu bölgeye önemine yakışır bir şekilde çalışma yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Güney, ayrıca bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle andığını söyledi.