Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhanlı gençlerle bir araya geldi.
Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki toplantıya yaklaşık 250 genç katıldı. Gençlerin olmadığı bir yerde başarının söz konusu olamayacağını belirten Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, tarihten örnekler vererek gençlerin her zaman ve her yerde başarıların altına imza attığını vurguladı. Karalar, "Siyasete sizler gibiyken, genç yaşlarda başladım. 1976 yılında partiye kayıt yaptırdım. O günden bu güne 39 yıl oldu. Ne zaman bir genç görsem, o günleri hatırlarım ve heyecanlanırım. Gençleri kazanmak geleceği kazanmaktır. Dünyada da gençliğin olmadığı yerde dinamizm olmaz. Gezi eylemleri de gençlerle başlamıştır. Gençlerin olmadığı bir yerde başarının olması söz konusu değildir. Şu bir gerçek bu ülkede gençlere yeteri kadar özen gösteriliyor da diyemem" ifadelerini kullandı.
"18 BİN ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞ İSTEDİ"
Gençlerin en büyük kaygısının işsizlik olduğunun altını çizen Başkan Karalar, Seyhan Belediyesi’ne 22 bin iş başvurusu yapıldığını bunun 18 bininin üniversite mezunu olduğunu söyledi. Karalar, "Yaklaşık her sene 1 milyon öğrenci alıyorlar ama iş vermeleri imkansız. Çok mühendis var, çok öğretmen var ama atama yok, iş yok. Bize 22 bin başvuru var, bunun 18 bini üniversite mezunu. Gençlere yeteri kadar özen gösterilmedi. Gençlerin bunu bilmesi gerekli" dedi.
İNSAN HAKLARI, DEMOKRASİ VE EŞİTLİK
İnsan hakları, demokrasi ve eşitlik üzerine de konuşan Başkan Karalar, ülkemizin demokraside gerilediğini söyledi. Karalar, "Ekonomi olmazsa bir şey olmaz. İnsanlar demokrasi ister, rahat yaşamak ister, her şeyi ister ama ekmeği olmayan insan ilk önce evine ekmek ister. Solcuların esprisi şudur ekmekle beraber demokratik talepleri de eş anlamlı bulurlar, birbirinden ayırmazlar. ’İleri demokrasi’ diye geliyorlar bedelsiz öğrenim talep eden genci 18 ay hapse atıyorlar. Eğitim, sağılın ve enerjinin özelleşmesine şiddetle karşıyız. Her çocuk eşit şartlarda dünyaya gelir, eşit şartlarda devam etmekte hakkıdır" şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından Başkan Karalar, gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.