İlkadım Belediyesi MHP'li Meclis Üyeleri Cemalettin Kola ve Mustafa Umar, fahiş fiyatla mal alımı incelemesi raporunun daha önce personel yetersizliği yüzünden hazırlanamadığını öne süren İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş'ın bu kez de  personelin izinli oluşunu gerekçe göstermesine tepki gösterdi.

MÜDÜRÜN BİLGİSİ BİLE YOK
MHP İlkadım Belediye Meclis Üyesi Cemalettin Kola, rapor ve belgelerin olmasına rağmen hala sonuçların belli olmamasını ve bu konuda iyi niyet aramanın mümkün olmadığını ifade ederken, MHP'li Meclis Üyesi Mustafa Umar ise, Teftiş Kurulu Müdürü, Ağustos'un 20'sinde kendilerini çağırdığını ve konuyla ilgili bilgisi olmadığını ifade ettiğini söyledi. 

BAHANE UYDURULUYOR
Konunun 3 ay uzamasına anlam veremediklerini ifade eden MHP İlkadım Belediye Meclis Üyesi Cemalettin Kola, "Denetim Komisyonu'nda görev alan arkadaşımız Mustafa Umar'ı, Necattin Bey'in görevlendirmiş olduğu heyet çağırarmış ve o da bilgi ve belgeleri görevlilere sunmuş. Dolayısıyla belgeleri araştıracaklar. Elleriyle koymuş gibi sorunu bulabilecekleri detaylı bilgi ve belgeler var. Adres, yer, tarih, tutar belli. Ne hikmetse önce yeterli personel yok denildi. Geçtiğimiz gün ise personel izinde denildi. Şimdi de böyle bir bahane uyduruluyor" dedi.

ŞÜPHE DUYARIM
Şimdiye kadar raporun ellerinde olması gerektiğini ifade eden Kola, "Burada iyi niyet aramak mümkün değil. Bu konuya ciddiyetle yaklaşılması gerekiyor. Çünkü yolsuzluk ve kamu zararından bahsediliyor. Bunun bu kadar uzatılmasına anlam veremiyorum ve Necattin Başkan'a da bunu yakıştıramıyorum. Kendisi her ortamda müfettişlikten geldiğini söylüyor. Eğer müfettişse bir incelemenin nasıl  yapılacağını herkesten iyi bilmelidir. Dolayısıyla bu süreci iyi yürütemiyorsa müfettişliğinden de ben şüphe duyarım" diye konuştu.

20 AĞUSTOS'TA ÇAĞIRILDIK
Gerekli bilgileri teftiş kuruluna sunduklarını belirten MHP'li İlkadım Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Umar, "Teftiş Kurulu Müdürü, Ağustos'un 20'sinde bizi çağırdı. Denetim Teftiş Kurulu'nun konuyla ilgili bilgisi olmadığını söyledi. Biz de hangi konulara değinmeleri gerektiğini ve firmaların hangileri olduğunu sunduk. Ondan sonra ne yaptılar bilmiyorum. Biz konu ile alakalı değerlendirmelerimizi yaptık. Artık iş tamamen yönetimde ve başkan da ona göre değerlendireceklerdir" dedi.