Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, 2050 yılında dünyadaki nüfusun 9.6 milyara çıkacağını belirterek, artan gelir seviyesi de hesaba katıldığında tarımsal üretimin yüzde 50 nispetinde artırılması gerektiğini söyledi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından ‘İİBF Günleri’ kapsamında düzenlenen “Geçmişten Günümüze Tarım ve Tarım İşletmeciliği” etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Bugün hayatımızdan teknoloji de dahil olmak üzere diğer bütün sektörleri çıkartsak da yaşamımızı sürdürebiliriz ama tarımı çıkaramayız. Tarım çok önemli ve stratejik sektördür. Geleceğimiz için tarımı sürdürülebilir hale getirmeliyiz. Son yıllarda tarım daha da önemli bir hale geldi. 2050 yılı ile ilgili Uluslaraarası Dünya Gıda Örgütü’nün yaptığı araştırma sonucunda yayınladığı rapora göre 2050 yılında dünyadaki nüfus 9.6 milyara çıkacak. Artan gelir seviyesi de hesaba katıldığında tarımsal üretimimizi yüzde 50 nispetinde artırmamıza sebep olacak“ diye konuştu.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Doğru, "Ürünleri işleyip ona katma değer kazandırarak ihraç edebilmeliyiz. Bunun için sizlere ihtiyacımız var. Çukurova’da çok yüksek potansiyel var. Sizleri bekliyor. Çok ciddi bir şekilde tarımda inovasyona ihtiyacımız var” dedi.