Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, yapılan kongrelerin partisinin tek başına iktidara yürüyüşüne yol açan zeminler olacağını söyledi.
İzgioğlu, Yıldıray Şener ile Ahmet Kara’nın aday olduğu MHP Yüreğir İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Artık iş o noktaya geldi ki; terör örgütü mensupları sözde vergi topluyorlar, yol kesiyorlar, kimlik kontrolü yapıyorlar. Bu durumu içine sindiremeyen ve itirazı olan bir tek Milliyetçi Hareket ve onun değerli mensupları kalmıştır. Dahası yolsuzluk, adaletsizlik, vurgun, talan zirve yapmıştır. Bütün bunlara son verecek tek siyasi irade ise bir tek Milliyetçi Hareket Partisi’dir” dedi.
İzgioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
“O yüzden Milliyetçi Hareket’in iktidarı şart olmuştur. Kongrelerimiz birer bayramdır MHP için. Bir sevinç kaynağı, birlik ve beraberliklerin perçinlendiği, hedeflerin tazelendiği zeminlerdir. Kongrelerimizi inşallah en güzel şekilde tamamlayıp buralardan aldığımız güçle, sevinç ve heyecanla önümüzdeki yıl Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde Milliyetçi Hareket’i tek başına iktidara getirmek, hemşehrimiz genel başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’yi de başbakan yapmak boynumuzun borcudur. Yerel seçimlerde 200 bin farkı kapatıp, 20 bin de fark attık ve Adana’da yerel iktidarı sağladık. İnşallah bu kongreler de MHP’nin tek başına iktidarına yürüyüş kongreleri olacaktır. İşte şimdi bu yürüyüşü Adana’dan başlatıyoruz.”
Kongrede ayrıca, MHP MYK Üyeleri Yılmaz Tankut, Metanet Çulhaoğlu, MHP Adana Milletvekilleri Ali Halaman, Seyfettin Yılmaz, Muharrem Varlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Uzunlular, İl Kadın Kolları Başkanı Ayla Emrahoğlu, MHP ilçe başkanları, belediye başkanları ve il ve ilçe yöneticileri ile belediye meclis üyeleri de hazır bulundu.
Diğer konuşmacıların ardından Kongre Divan Başkanı Muharrem Varlı’nın “Allah, İslam alemini korusun, Allah Türk milletine zeval vermesin. Cenab-ı Allah ülkücülerin ayağına taş değdirmesin, kongremiz hayırlı olsun” temennileriyle seçimlere geçildi.