İzmir Karabağlar’ın en büyük kentsel dönüşüm projesi Palandöken 1071’de hızla sona yaklaşılırken, 500 konuttan oluşacak ve İzmir’deki en büyük dönüşüm uygulaması olacak olan Gaziemir Sosyal Konutlardaki kentsel dönüşüm projesi içinde düğmeye bastı.

Karabağlar’ın en büyük kentsel dönüşüm projesi Palandöken 1071, projesinde artık sona doğru yaklaşıldı. Öte yandan, Gaziemir Sosyal Konutlardaki kentsel dönüşüm içinde müjde geldi. 500 konuttan oluşacak ve İzmir’deki en büyük dönüşüm uygulaması olacak olan Gaziemir Sosyal Konutlardaki kentsel dönüşüm projesi içinde hazırlıkların başladığı belirtildi. Düzenledikleri toplantılarla bölgedeki vatandaşları bilgilendirdiklerini ve 3’te 2 çoğunluğa ulaştıklarını belirten Palandöken Hakbir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Binali Ünal, proje seçim aşamasına geldiklerini söyledi. 1 Ekim’de yürürlüğe girecek Yeni Planlı Tip İmar Yönetmeliği hakkında da bilgi veren Ünal, 30 Haziran’da sona eren kentsel dönüşümde 1,25 ek emsal hakkının 1 Ekim tarihine kadar uzatıldığını hatırlattı. Gaziemir Sosyal Konutlar sakinlerinin 1,25 ek emsal hakkından faydalanabilmek için en kısa zamanda başvurularını yapmaları gerektiğini hatırlatan Ünal, böylece bölgedeki kentsel dönüşümün de sağlanabileceğini dile getirdi.

Gaziemir Sosyal Konutlardaki binaların eski ve depreme dayanaksız olduğuna dikkat çeken Ünal, firma olarak olarak en önemli önceliklerinin depreme karşı dayanaklı binalar inşa ederek, insanların can ve mal güvenliğini sağlamak olduğunu kaydetti ve şunları söyledi:

"1.25 ek emsal hakkıyla 65’er metrekarelik evler 100 metrekareye çıkacak. Üstelik bunun için de kimse ekstra bir maliyetin altına girmeyecek. Hem evler yenilenmiş olacak; hem de vatandaşlardımız daha fazla yaşam alanına kavuşacak. Ancak bunun için bir an önce dilekçelerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulması gerekiyor. Projemizin adını da Palandöken 1299 olarak belirledik. Bölgede yapılacak kentsel dönüşüm sadece daha güvenli ve büyük evlerde yaşamı sağlamayacak, aynı zamanda karlı bir yatırım olacak. Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz çok sayıda proje var ve site sakinleri dönüşümün ardından büyük bir memnuniyet yaşıyor. Bir deprem bölgesinde bulunduğumuzu asla unutmamalıyız. En önemli konumuz can ve mal güvenliği. Bunun için de hep beraber el ele vererek önlemimizi baştan almalıyız."

200 dönümlük alanda 500 konut

Gaziemir Sosyal Konutlarda şu an 30 binada 65’er metrekareden oluşan 300 konut bulunuyor. Yaklaşık 20 dönümlük arazide yer alan konutlardaki dönüşümün ardından ortalama 100 metrekarelik 500 konut inşa edileceği bildirildi. Kentsel dönüşümün de yaklaşık 2 yıl sürmesi beklenirken, çok sayıda kişinin dönüşüm için imza verdiği açıklandı. Diğer kişilerde, bilgilendirme toplantılarının ardından imza verecekleri yönünde taahhütte bulunduğu belirtildi.