Samsun Medya Grubu'na bağlı Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, dijital çağın meydana getirdiği sorunları değerlendirdi.

İşte alınan yanıtlar: 

İNSANLIK BİTİYOR

Sait DOĞAN: Dijital çağın en büyük sorunu insanlarda bağımlılık oluşturması. Bence iyi değil. Bundan sonra ki gelecek nesli büyük tehlike bekliyor. Cihazlar falan yokken insanlar daha mutluydu. Bence bu insanlığın bitimi için yapılmış bir tezgah. 

BAĞIMLILIK YAPIYOR 

Gönül YEŞİLBAŞ: Bence dijital çağ sorunu çocukların interneti fazla kullanması. Mesela yasaklı sitelere bile istediklerinde ulaşabiliyorlar. Bir nevi bağımlılık yapıyor. Bu nedenle dijital çağda bu konu üzerine eğitimler verilmeli. 

GELİŞİMİ ETKİLİYOR

Asiye İÇLİDIŞLI: Dijital çağ bağımlılık yapıyor. Özellikle 5 yaş altı küçük çocukların dil gelişimini çok olumsuz yönde etkiliyor.  Buna benzer bir sürü zararı var. Üstelik anne ve babalar tehlikenin farkında değil. 

KONTROL ALTINDA ALINMALI 

İsmail MEMİ: 2 çocuğum var. Özellikle okul dönemlerinde tablete aşırı yoğunlaşıyorlar. Bizim çocukluğumuzda teknoloji gelişmemişti. Dijital olan şeyler yoktu. Fakat şu anda çok yaygın. Veliler çocuklarını kontrol altına almalı. 

GÜZELLİKLER UNUTULDU

Burhan KAYACI: Bence en büyük sorun telefondur. İnsanlar diğer oyalanacak güzellikleri unuttu. Gezmek, tozmak yerine oturduğu yerden telefonla bir tıkla her şeyi halledebiliyor. Hatta artık alışveriş bile telefonlarla yapılıyor. Kargoyla kapıya geliyor. 

OTO KONTROL ÖNEMLİ

Murat YAVAŞ: Dijital çağın en büyük sorunu bence kontrolsüzlük. Çocukların internete girmesin de bence kontrolsüzlüktür. Herkesin anında aktif olması güzel ama bence dijital çağın en büyük sorunu kontrol edemiyor oluşumuzdur. Oto kontrol konusunda gerekli çalışmalar yapılmalı. 

ZORLAŞIYOR

Adem DEMİRCİOĞLU: Dijital çağın en büyük sorunu oyun ve internet kullanımı. Herhalde insanlarda bağımlılık haline geliyor.  Kontrol edilmesi de bir hayli zorlaşıyor. Ben de sabahlara kadar oyun oynuyor, sosyal medyada takılıyorum. Dolayısıyla sorunun bağımlılık olduğunu düşünüyorum. 

BİLGİSİZLİK 

Ahmet ÇETİN: Kesinlikle bilgisizliktir. Çünkü dijital olan her şey bağımlılık yapıyor ve kimse okumayı sevmiyor. O yüzden kitap okumayanlar, dijital aletleri sadece oyun için kullananlar bilgisiz kalıyor. Kişinin kendisini kontrol etmesi gerekir.

BAŞ EDİLMESİ LAZIM

Asiye KAYA: Dijital çağda en büyük zarar sosyal medya. Çocuklarımı mahvetti. Oğlumu bilgisayarın başından kaldıramıyorum. Kontrol edilmez bir halledeler. Eğitim başta olmak üzere birçok konuda zararı büyük. Baş edilmesi lazım.

İYİ BİR ŞEY DEĞİL 

Bülent YILMAZ: Dijital çağın sorunlarından bir tanesi telefondur. Geçenlerde elinde telefon olan bir şahıs tramvay yolundan geçiyordu. Elindeki telefondan tramvayın geldiğini görmedi. Hemen gittim geri çektim ve kurtardım. Bağımlılık çok iyi bir şey değil. 

Hande ONAT, Uğur ATICI