VM Medical Park Samsun Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Adem Dirican ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı-Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi olan Doç. Dr. Şevket Özkaya’nın birlikte hazırladıkları “A Book about Cases of Chest Diseases” adlı kitabı tıp eğitimi ve doktorlara katkı sağlayacak.

100’den fazla olgu ve 1000’e yakın radyolojik görünümün yer aldığı İngilizce basılan kitabın tüm doktorlara ve tıp eğitimine katkıda bulunacağını belirten Başhekim Uzm.Dr.Adem Dirican, “Biz uzun tıp eğitimimiz boyunca aldığımız bilgi birikimini hastalarımıza şifa dağıtmak için kullanıyoruz. Bu bilgileri hem hastanın tanısında hem de tedavisinde kullanmakla birlikte her hastadan ayrı bir tecrübe ve bilgi birikimine sahip oluyoruz. Bu bilgi birikimi ve tecrübeyi tıp dünyasıyla özellikle bizden sonra hastalarımızla ilgilenecek yeni nesil doktorlarımızla paylaşmak; sadece hafızamızda kalmaması için arşivlemek ve yayınlamak ihtiyacını duyduk. Uzun uğraşlar ile 100’den fazla hastayı içeren bu arşivin ilk cildinin yayınlamasının gururunu yaşıyoruz” dedi.

Doç. Dr. Şevket Özkaya ise, “Her doktorun hayatı boyunca biriktirdiği bilgi ve tecrübeyi bu şekilde arşivlemesi ve paylaşmasının Türk tıp eğitimine özellikle de yeni nesillere çok faydalı olacağını düşünüyoruz ve bu kitaba herkesin ulaşabilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.