İzmir’in Karşıyaka ve Bayraklı belediye başkanları, Zabıta Teşkilatının 61. kuruluş yıl dönümü nedeniyle zabıtalarla bir araya geldi.

Karşıyaka zabıtası, teşkilatın 61. kuruluş yıl dönümü nedeniyle kahvaltıda buluştu. Karşıyaka Belediyesi tarafından Kent Restoran’da gerçekleştirilen buluşmaya, Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, belediye bürokratları ve zabıta çalışanları katıldı. Başkan Akpınar, özveri ile çalışan zabıta ekiplerini ödüllendirdi. Zabıta personeli ise Akpınar’a çiçek vererek teşekkür etti.

Başkan Akpınar, kahvaltıda, "Her biriniz belediyenin ve başkanın, hayatın ve sokağın içindeki temsilcilerisiniz. Ve bizler için ahlak, vicdan, merhamet, insan ve doğaseverlik sarsılmaz değerlerdir. Siz bu değerlerin savunucususunuz. Kentlilik ve yurttaşlık bilincini, bilimle yoğurarak görevimizin ne kadar hayati olduğunu unutmayarak, kendimizi sürekli geliştirerek, ‘ben’ değil ‘biz’ duygusunu işimizin ve gücümüzün lokomotifi sayarak çalışmaya devam edeceğiz. İşinizin zor olduğunu biliyorum, zaman zaman yaptığınız işten dolayı hedef haline geldiğinizi, dayak yediğinizi, bıçaklandığınızı da biliyorum. Görevinizi yaparken neye maruz kalırsanız kalın bunu husumet mevkii haline getirmeyin. Gülümseyin. Gülmek zayıflık belirtisi değil sağlam bir karakterin yansımasıdır. Vatandaşa ne kadar tebessümle yaklaşırsanız, vatandaşın size yaklaşımı da böyle olacaktır. Belediyenin halka yansıyan gücüsünüz. Sizleri tekrardan kutluyorum” diye konuştu.

Başkan Karabağ’da zabıtalarla buluştu

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da, zabıtalarla Havuz Kafe’de kahvaltıda buluştu. Zabıtaların belediyenin en zor görevlerden birini yaptığını belirten Başkan Karabağ, “Kanunları uygulamaya çalışıyorsunuz. Esnafla iç içesiniz, vatandaş şikayet ediyor. Bayraklı’nın dörtte üçü kaçak, esnaf ruhsat almaktan kaçıyor. Kaldırımlar işgal ediliyor, hurdacılar sokağa bırakıp gidiyor. Bu sorunlarla mücadele ediyoruz. Seyyarla ilgili pek sıkıntı yok. Pazar yerlerini son derece disiplinli hale getireceğiz. Bir kişiye 8 tane tezgah olmayacak. Zaten kanun iki tane diyor” dedi.

Vatandaşlarla iletişimde zabıtaların biraz daha uzlaşmacı ve olaylara daha sağduyulu yaklaşıp, tartışma ortamı olmadan sorunların çözülmesini isteyen Başkan Karabağ, “Benim sizden ricam mümkün olduğu kadar kamuyu rahatlatıcı, esnaf ve diğer kesimi üzmeden görevimizi yumuşak usullerle kırmadan dökmeden yapabilmektir. Mümkün olduğunca 62 arkadaşla görevimizi yapmaya çalışıyoruz. Kardeşlik duyguları içinde çalışmalıyız” diye aktardı.

Başkan Karabağ, daha sonra Zabıta Müdürlüğünde çalışan personelle fotoğraf çekildi.