Yetenek Avcıları Projesiyle çocukların yetenekleri keşfediliyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü EDEP Projesi kapsamında tüm okullarda ‘Yetenek Avcıları’ Projesi uygulanıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde görevli antrenörler tarafından merkeze bağlı ilkokullarda beden eğitimi spor ve fiziksel etkinlik faaliyetleri yaparak öğrencilerin zihinsel fiziksel ve ruhsal yönden gelişimlerine katkı sunuyor.

Bu etkinliklerin devamında öğrencilere spor branşlarını tanıtıp, yeteneklerini ortaya çıkarıp Adıyaman ve ülkemize kaliteli sporcular yetiştirilmesi hedefleniyor. Yürütülen projede 28 farklı branşta antrenörler, il merkezinde bulunan 28 ilkokula haftada 2 gün giderek eğitim gören öğrencilere sınıf öğretmenleri eşliğinde antrenörler kendi branşlarını tanıtıp, kendi branşlarına özgü ve genel anlamda eğitsel oyunlar oynatıyor.

Bu tür projelerin Adıyaman’a ve spor kulüplerine büyük bir destek sağlayacağını belirten Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, spor dünyasına yetenekli öğrencilerin kazandırılıp ülkemize ve millete yararlı birer bireyler kazandırılacağını ifade etti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş ise, bu projeyle çocuklarımızın yeteneklerini ortaya çıkararak ülkemizi çok güzel bir yerlerde temsil edecek sporcular yetişmesini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.