ASELSAN tarafından yürütülen "Hisar-A Projesi"nin bulunduğunu, 2020 yılında hizmete gireceğini aktaran Bakan Yılmaz, alınacak Çin füzesinin yapımının 5 yıl süreceğini ve 5 yılın sonunda teslim edileceğini söyledi.
Milli füze savunma sistemi geliştirme projesinin devam ettiğini dile getiren İsmet Yılmaz, teknoloji hazırlık seviyesi analizlerinin yapıldığını, yol haritasının belirlendiğini, bu süreçte yabancı iş birliğinin mümkün olduğunu anlattı.
Yılmaz, Şanlıurfa'nın ortasında kalan askeri tugay arazisinin bir başka yere taşınmasına ilişkin çalışmalarının olduğunu, bu konuda mutabakata varıldığını belirtti.
Bakan Yılmaz, Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesine ilişkin yasanın çıkarıldığını anımsatarak, "Bu yasa çerçevesinde ihale yapıldı. İhaleyi, Suriye'de olaylar çıkınca iptal etmek zorunda kaldık. Bu güvenlik riskinin en yüksek olduğu noktada bizim mayınlı alanları temizlememiz söz konusu değil. Ama ne zaman bir bahar ve barış havası gelir, o zaman mayınların kaldırılması doğru olur" diye konuştu.
"ASKERLİK SÜRESİNİN KISALTILMASINI DÜŞÜNMÜYORUZ"

Bir milletvekilinin, "Türk Silahlı Kuvvetlerinde (TSK) UFO ile ilgili bir çalışma olup olmadığını" sorması üzerine İsmet Yılmaz, "Bu konuyla ilgili bir bilgi yok. Ancak, Uzay Ajansıyla ilgili bir çalışma Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı. Muhtemelen çok kısa bir zamanda gelir. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı bir ajans kurulmuş olacaktır" yanıtını verdi.
Yılmaz, "100 askerin Suriye'ye girip girmediğine" ilişkin soruyu ise "Doğru değildir" şeklinde yanıtladı.
Askeri birliklerin büyük şehirlerde olmasının yük olduğunu vurgulayan Bakan Yılmaz, birliklerin nüfusu yoğun olan illerden daha az olan illere taşınmasının uygun olacağını, bunun küçük illere katkı sağlayacağını söyledi.
Yılmaz, askerlik süresinin kısaltılmasıyla ilgili soru üzerine de askerlik süresinin yeterince indirildiğini, şu aşamada daha fazla düşürülmesini düşünmediklerini belirtti. 

Kaynak: Haber 7