HAKAN TARHAN - AMSTERDAM

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, yarın deplasmanda Hollanda temsilcisi Ajax ile oynayacakları UEFA Avrupa Ligi A Grubu 4. maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Amsterdam Arena Stadı'nda düzenlenen toplantıda yarınki maçın birbirini iyi tanıyan iki takımın mücadelesi şeklinde geçeceğini ifade eden Pereira, Hollanda'da güzel bir gösteri sunmak istediklerini söyledi.

Amsterdam'da kendilerini bekleyen zorlukların bilincinde olduklarına işaret eden Pereira, Bu takımlar, 2 hafta önce de karşılaştı. Her iki takım da taktik açıdan ne yapmaları gerektiğini bilen ekipler. Ajax'ın ne yapacağını ve bizi burada neyin beklediğini, karşımıza çıkacak zorlukları çok iyi biliyoruz. Ajax'ın hangi dakika ne yapacağını biliyoruz. Maç içinde yapılabilecek anlık hata, sonuca etki edecektir. Güzel bir gösteri ortaya koyarak galip gelmek istiyoruz. Beklentim 3 puan ve galibiyet. Galibiyet Avrupa Ligi'nde yolumuza devam etmek için çok önemli dedi.

Teknik adam, Beraberlikle ayrılmaları halinde bunun kendisini üzüp üzmeyeceği yönündeki bir soruya, Çok iyi oynar, çok fırsat bulur, o fırsatlardan yararlanamazsak ve maçtan galip ayrılmazsak bu durumda üzülürüz. Fakat bizim üstümüze çok gelirlerse bizi çok zorlarlarsa ve bu şekilde berabere kalırsak o zaman farklı olur. Bu yarınki maçın gidişatına bağlı. Hedefimiz kesinlikle 3 puan ve maça sadece bu düşünceyle çıkacağız yanıtını verdi.

Ajax'ın genç futbolculardan kurulu bir ekip olduğuna da dikkati çeken Pereira, Robin van Persie'nin yarın oynaması halinde tecrübesiyle kendilerine katkı yapabileceğini ifade etti.

Fenerbahçe'nin gol yollarında sorun yaşadığına yönelik bir soruyu da cevaplayan Pereira, bunu aşmak için çok çalıştıklarını aktardı.

Bizim çalışmalarımız hep daha fazla gol atmak üzerine diyen Portekizli teknik adam şöyle devam etti

Ajax gibi bizim futbolumuz da pozitif bir futbol. Bunu geliştirmekistiyoruz. Topa daha çok sahip olup rakibin dengesini bozmak ve atak bir futbol üzerine kurulu bir oyun düzenimiz var. Gelecekte şu ana kadar attıklarımızdan daha fazla gol atacağımızı düşünüyorum. Takım hala gelişim evresinde. Rakibe de bağlı olarak değişiyor ama ilerleyen zamanlarda daha fazla gol bulacağımızı düşünüyorum.

Basın toplantısına katılan Sarı-lacivertli futbolcu Josef de Souza ise her futbolcunun bu tip maçlarda oynamak isteyeceğini vurgulayarak, Yarın son derece önemli bir maça çıkacağız. Avrupa'da köklü geleneği olan bir takımla karşılaşacağız. Elbette daha iyi oynayarak kazanmak istiyoruz. Türkiye'ye galibiyetle dönmek istiyoruz, bu Türk futbolu için de önemli olacaktır.

Brezilya'dan neredeyse sezonun ilk yarısının sonlarına doğru Türkiye'ye geldiğini hatırlatan de Souza, kendisini şu anda çok iyi hissettiğini ifade etti.

HAZIRLIKLAR TAMAM

Bu arada Fenerbahçe, Ajax maçının hazırlıklarını, karşılaşmanın oynanacağı Amsterdam Arena'da yaptığı antrenmanla tamamladı.