DÜZCE (AA) - Düzce Belediyesi tarafından organize edilen ve 9 ilin belediye başkanının katıldığı "Belediye Başkanları Düzce Buluşması" sona erdi. 

Fenerbahçe Spor Kulübü Topuk Yaylası Tesisleri'nde düzenlenen buluşmaya ilişkin AA muhabirine, açıklamalarda bulunan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, çevre illerin belediye başkanlarını misafir ettiklerini söyledi. 

Buluşmanın öncelikli hedefinin başkanlar arasında dostluk ve kardeşliğin gelişmesi olduğunu anlatan Keleş, "Tokat'tan Afyonkarahisar'a kadar belediye başkanları buradaydı. Başkanlar arasında birlik beraberlik ve koordinasyon oluşsun, belediyeler kendi aralarında yapmış oldukları hizmetlerden örnekler alsın istiyoruz. Bu anlamda başkanlar Düzce'de yapılan hizmetleri yerinde görmüş oldular" diye konuştu.

Keleş, buluşmanın kent için çok ciddi bir kazanç olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

"En azından Düzce'nin nasıl bir yer olduğunu, hangi potansiyellere sahip olduğunu, nasıl bir gelişim çizgisi içerisinde olduğunu belediye başkanlarımız görmüş oldu. Onun ötesinde bu toplantıda Düzce'nin bir merkez olarak kabul edilmesi de önemliydi. Düzce, Türkiye'nin dünyada olduğu gibi, doğu ile batı arasında köprü gibidir. Çevremizdeki iller arasında biz köprü vazifesi görüyoruz. Başkanlarımız buradan memnun ayrıldılar. İnanıyorum ki buradan kafalarındaki Düzce imajı, buraya gelirken ki Düzce imajından çok farklıydı. İyi bir toplantı olduğunu söyleyebilirim." 

- Belediye başkanlarının özlük hakları

Belediye başkanlarıyla gerçekleştirilen toplantılar sırasında başkanların özlük haklarına ilişkin yapılan yasal çalışmayı da incelediklerini belirten Keleş, "Türkiye Belediyeler Birliğinin, hazırlamış olduğu taslak çerçevesinde bununla ilgili kendi aramızda bazı kararlar aldık. Bu kararlar da zaman içerisinde özellikle belediye başkanlarımız açısından önem arz ettiğini düşünüyorum. Önümüzdeki günlerde TBMM'de çıkan yasa ve yönetmelikler içerisinde  bu konu kendine yer bulacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Dün başlayan etkinliğe, Bolu, Bilecik, Amasya, Afyonkarahisar, Zonguldak, Kütahya, Karabük, Çankırı ve Tokat'ın belediye başkanları katıldı.