Hükümetin aldığı kararla Türkiye genelinde yapılması planlanan şehir hastanesi, Kepez İlçesi Göçerler Mahallesi'ne yapılacak.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Temmuz'da Antalya mitingi sırasında sağlık kampusünü müjdelemişti. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü'ne sağlık kampusü olarak tahsisi yapılan 33 hektar genişliğindeki orman alanı, sağlık tesisi alanına dönüştürülmesine ilişkin imar düzenlemesi Büyükşehir Belediye meclisinden geçti.
Sağlık kompleksinin Kepez İlçesi'nde yapılacak olmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Antalya'nın en önemli hedeflerinden bir tanesi de sağlık yatırımları konusunda şehir hastanesine kavuşmaktı. Şehir hastanesi içerisinde çok farklı ihtisas hastanelerinden oluşan sağlık kampusü demektir. Hükümetimiz bu uygulamayı 14 şehirde planladı. Antalya'da bunlardan bir tanesi oldu. Uzun zamandır yapılacak tesisin yeri konusunda araştırma vardı. Son olarak bu hizmetin Kepez'de yapılması konusunda mütabakat oluştu" dedi.
Yapılacak tesis konusunda ilk olarak Büyükşehir Belediyesi ile alt yapısını oluşturduklarını vurgulayan Başkan Tütüncü, "Göçerler Mahallesi’nde planlanmasının ardından Büyükşehir Belediyesi’nden kısa sürede geçmiş olması son derece önemlidir. Hükümetimizin Antalya'ya yatırımları devam ediyor. Bu yatırımları en güzel şekilde oluşturabilmek için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel ile birlikte büyük bir gayreti ortaya koyuyoruz. Bu yatırımın ilçemize yapılacak olması bizim için daha büyük bir önem arz ediyor. Bölgemiz sağlık turizmi bakımından da cazip hale gelecektir. Sağlık kompleksinin temeli önüzdeki günlerde atılacak. Antalya'mıza ve Kepez İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.