Bingöl Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler, üniversite yönetimi tarafından açılan soruşturmalara tepki göstererek, açlık grevi başlattı.
Bingöl Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler, yönetimin kendilerine haksız yere soruşturmalar açtığını ileri sürerek, kitlesel basın açıklamasıyla açlık grevi başlattıklarını duyurdu. Bingöl Üniversitesi Öğrencileri Derneği (BÜ-ÖDER) öncülüğünde Dörtyol’da toplanan öğrenciler adına konuşan Emine Erdoğan, yersiz soruşturmalara, suçsuz öğrencilere verilen uyarı, kınama ve uzaklaştırma cezalarına tepki olarak açlık grevine başladıklarını söyledi. Üniversite yönetiminin öğrencileri direnişe zorladığını kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:
"Üniversite yönetimi tarafından açılan soruşturmalar, verilen uyarı, kınama ve uzaklaştırma cezaları geri çekilmelidir. Üniversite öğrencilerinin kıskaç içerisine alındığı, bunaltıldığı, direnişe zorlandırıldığı yer değildir. Bunu bir kez daha anımsatmak gereği duyuyoruz; Bingöl Üniversitesi’ndeki keyfi uygulamaları ve insan onuruyla bağdaşmayan baskıları, öğrencilerin halkı ancak açlık greviyle duyabildiklerine dikkat çekiyor ve olayların yoğun baskılardan kaynaklandığını, sorumluların ilkin burada aramak gerektiğini belirtmek istiyoruz. Polis, üniversiteye elini kolunu sallayarak girmeli. Üniversite içerisinde yapılacak basın açıklaması ve yürüyüşler için üniversite yönetiminin kararı değil, öğrencilerin kararları önemsenmelidir. Üniversite öğrencilerinin haklı istekleri, kabul edilmeli ve üniversite koşulları düzeltilmelidir. Açlık grevinin sona erdirilmesi koşulları kabul edilmelidir."
Yapılan basın açıklamasının ardından Eğitim-Sen Bingöl Şubesi’ne geçen öğrenciler, üniversite yönetiminin isteklerine cevap verinceye kadar, açlık grevini sürdüreceklerini kaydetti.