Bolu’da, dün geceden bu yana aralıksız süren kar yağışı eğitime verilen arayı uzattı. Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, il genelinde okulların 8 ocak perşembe günü de tatil edildiğini açıkladı.
Bolu‘da, dün geceden bu yana aralıksız süren kar yağışı sonrası il genelinde okullar bir gün tatil edildi. Resmi twitter hesabından haberi paylaşan Zahteroğulları, “Kar yağışı, soğuk hava ve buzlanmanın artarak devam etmesi nedeniyle 8 ocak perşembe günü de okullar tatil edilmiştir” dedi.
Bolu Valiliği’nden yapılan resmi açıklamada, “Meteoroloji’nin son hava tahmin raporunda, ilimizde etkisini artırarak devam eden kar yağışının gece saatlerine kadar il genelinde aralıklı ve yoğun olmasının beklendiği, ayrıca sıcaklığın mevsim normallerinin altında seyrederek eksi değerlere düşmesi sonucu don ve buzlanma olacağı bildirilmiştir. Bugünkü olumsuz hava şartlarının yarın da devam etmesi beklendiğinden İl Hıfzıssıhha Kurulu kararına göre, 8 ocak 2015 perşembe günü de okullarda bir gün daha eğitim öğretime ara verilmiştir. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır” denildi.