Mersin Valisi Ali İhsan Su, Kalkınma Bakanlığınca finanse edilen ve valilik koordinasyonunda yürütülen Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, ‘Köyden Kente Sporla Geleceğe Projesi’ çerçevesinde spor malzemesi dağıtım törenine katıldı.

Servet Tazegül Spor Salonunda gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, projenin, merkez ilçelere bağlı mahallelerde yaşayan ve sportif, sosyal ve kültürel etkinliklerden yararlanamayan 12-24 yaş aralığındaki dezavantajlı çocukların bireysel gelişimlerine yardımcı olmak, sosyalleşmelerini sağlamak ve hayata bakış açılarını olumlu yönde değiştirmek amacıyla yürütüldüğünü ifade eden Vali Su, sosyal destek projelerinin önemine değindi.

Çocuklarla birlikte badminton ve basketbol oynayan Vali Su, çocuklara spor kıyafetleri ve malzemelerini verdi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilciliği tarafından organize edilen ‘Okul Sporları Satranç İl Birinciliği’ müsabakalarını da izleyen Su, müsabakalara katılan minik yüreklerin heyecanına ortak oldu.

Satranç müsabakaları ve organizasyon hakkında İl Müdürü Şaban Güneş’ten bilgi alan Vali Su, iki gün boyunca farklı kategorilerde mücadele verecek olan 99 takımdaki 512 genç sporcuya başarılar diledi.

Burada yaptığı açıklamada, sahip olduğu spor altyapısı ile Mersin’in, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen spor kentlerinden birisi olduğunun altını çizen Vali Ali İhsan Su, bu tür müsabakaların Mersin’de düzenleniyor olmasını çocuklar ve gençler için çok büyük bir fırsat olarak değerlendirdi. Sportif faaliyetlerin, katılanlar açısından çok olumlu sonuçlar sağlayacağını dile getiren Vali Su, tüm gençleri bu ve bunun gibi birçok spor dalında açılan kurslara katılmaya davet etti.

Programını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban Güneş ile birlikte Yenişehir ilçesindeki spor tesislerini yerinde inceleyerek sürdüren Vali Su, bu kapsamda sırasıyla Mersin Tenis Kompleksi, Jimnastik Salonu, Mersin Olimpik Yüzme Havuzu ve Nevin Yanıt Spor Kompleksini ziyaret etti. Tesislerde yürütülen sportif faaliyetler ve kurslar hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Su, bu tesislerde devam eden kurslara katılan çocuklar, gençler ve aileleriyle de yakından ilgilendi.

Ziyaret ettiği her tesiste, kursiyerler ve aileleriyle sporun önemi, bireysel gelişime olan katkısı ve topluma kazandırdığı değerler konularında sohbet ederek tavsiyelerde bulunan Vali Su, Nevin Yanıt Spor Kompleksinde 310 sporcunun katılımıyla düzenlenen ‘Seyfi Alanya Atmalar Şampiyonası Spor Toto Kulüpler Arası Atmalar Ligi 1. Kademe Yarışmalarını bir süre izledi ve iki gün sürecek olan müsabakaların birinci gününde ‘Disk Atma’ dalında dereceye giren ilk üç sporcuya madalyalarını verdi.