Suudi Arabistan bu görüntülerle çalkalanıyor. Daha önce görülmemiş bu trajedi ülkeyi derinden sarsmış durumda. Dehşetin ve şiddetin boyutunu aştığı bu olay, izleyen herkesin kanını donduruyor.
Terör örgütü IŞİD’in lideri Ebu Bekir El Bağdadi’ye biat eden Saad adlı Suudi genç, kendisi gibi örgüte biat etmeyen ve Suudi ordusunda çalıştığını iddia ettiği amcasının oğlunu Ak-47 silahla katlediyor.

‘’NE OLUR SAAD’’

Videoyu kayda alan katil IŞİD’li Saad, kuzeninin kafir olduğunu söylüyor ve onu katledeceğini belirtiyor. Bu sözleri işiten amcasının oğlu ise ‘Hayır, Allah’a yemin ederim. Yemin ederim Saad. Saad Ne olur Saad, ne olur Saad’ diye yalvarıyor. Kuzeninin yalvarmasına aldırmayan katil IŞİD’li kalaşnikofunun tetiğini çekerek katlediyor.

ÜLKEYİ SARSTI

Bir Suud vatandaşının kuzenini öldürmesini kayda alması ve bunu yayınlaması ülkede sarsıntıya neden oldu. Twitter’da ‘Ne Olur Saad’ etiketiyle twit atan kullanıcılar dehşet verici görüntüleri kınadı. Suudi Arabistan'ın bazı ünlü sanatçıları, öldürülen genç için 'Ne olur yapma' şeklinde kasideler söyledi.
Suudi Arabistan topraklarında çekildiği belirtilen görüntüler hakkında Suud Ordusu geniş bir operasyon başlattı. Görüntüdeki katil ve videoyu çekenler yakalandı.

ŞAKA SANMIŞ

Görüntüler hakkında birçok farklı rivayet ortaya atıldı. Resmi olmayan kaynakların aktardığı bilgilere göre katil Saad kuzenini ‘pikniğe gidiyoruz’ diyerek çöle götürdü. Ancak şakalaşma ve muhabbetle başlayan bu yolculuk Saad’ın kalaşnikof silahıyla amcasının oğlunu öldürmesiyle son buldu.

BABASI: BUNA İNANAMIYORUM

El Arabiya’ya açıklama yapan Saad’ın babası Radi İyaş, oğlunun amcasının oğlunu öldürdüğüne inanamadığını söyledi. Kendisi de orduda görevli olan İyaş, oğlunun evden 50 km bile uzaklara gidemediğini gününün büyük bir bölümünü bilgisayar başında geçirdiğini söyledi. İyaş, ‘’Oğlum 22 yaşında. Kuzeniyle çok iyi anlaşırlardı. Her şeyi beraber yaparlardı. Bunu nasıl yapar bilmiyorum. Şiddete meyili yoktu. Ancak son zamanlarda mal biriktirmememiz gerektiğini çünkü ölümlü olduğumuzu söylüyordu’’ İfadelerini kullandı.