Ordu'nun Fatsa ilçesinde silahlı ve yüzleri maskeli 2 kişi, kuyumcu ile iş yerindeki müşterileri rehin aldı. Alınan bilgiye göre, Sakarya Mahallesi'nde Hasan Gül'e ait dükkana giren 2 şüpheli, soygun girişiminde bulundu.
Gül'ün panik butonuna basmasının ardından şüpheliler, iş yeri sahibiyle içerideki müşterileri rehin aldı. Polis, ihbar üzerine dükkanın çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Kent merkezinden de bölgeye özel harekat polisleri sevk edildi.
Olayda silahla yaralanan bir kişi, hastaneye kaldırıldı. Polis, eylemi sonlandırmaları için şüphelileri ikna etmeye çalışıyor.
İL EMNİYET MÜDÜRÜ: OLAYI MÜZAKERE YOLUYLA ÇÖZEBİLMEK İÇİN SABIRLA GÖRÜŞMELERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ


Ordu İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Fatsa ilçesinde kuyumcu ile iş yerindekilerin rehin alınmasına ilişkin, "Ellerinde 3 rehine var. Olayı müzakere yoluyla çözebilmek için sabırla görüşmelerimizi sürdürüyoruz" dedi.
Tayfur, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın 09.20 sıralarında meydana geldiğini söyledi.
Olayın soygun girişimi olduğunu belirten Tayfur, "Maalesef 1994 ve 1988 doğumlu iki kardeş tarafından yapılmak istenen soygun girişimi söz konusudur. Siyasi boyutu kesinlikle yoktur. Şu anda olayın başlangıç aşamasında hafif yaralı olan bir hemşehrimiz var. Onun sağlık durumu gayet iyi. Ellerinde 3 rehine var. Olayı müzakere yoluyla çözebilmek için sabırla görüşmelerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.

ANNE - BABALAR PERİŞAN

09.30'da başlayan operasyon hala sürüyor. Ordu İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Fatsa ilçesinde kuyumcu ile iş yerindekilerin rehin alınmasına ilişkin, "Ellerinde 3 rehine var. Olayı müzakere yoluyla çözebilmek için sabırla görüşmelerimizi sürdürüyoruz" dedi. Öte yandan kuyumcuya girip bir kişiye yaralayıp 3 kişiyi de rehin alan 2 kardeşi ikna etmeleri için anneleri polis tarafından bölgeye getirildi. Cep telefonuyla çocuklarıyla görüştürülen anne de ikna etmeyi başaramadı. Gözyaşlarına boğulan anne sinir krizi geçirip baygınlık geçirdi.
SOYGUNCULAR KARDEŞ

Ordu’nun Fatsa İlçesi’nde bir kuyumcuya giren kar maskeli 2 kişinin kardeş oldukları belirlendi. Ordu’nun Çatalpınar İlçesi’nde yaşayan 21 yaşındaki Ömer S. ile 17 yaşındaki G.S.’nin otomobile Fatsa İlçesi’ne geldikleri belirtildi.
ANNELERİ DE İKNA EDEMEDİ

Kuyumcuya girip bir kişiye yaralayıp 3 kişiyi de rehin alan 2 kardeşi ikna etmeleri için Çatalpınar İlçesi’nden anneleri Şehri S., polis tarafından bölgeye getirildi. Cep telefonuyla çocuklarıyla görüştürülen anne Şehri S. de ikna etmeyi başaramadı. Gözyaşlarına boğulan anne sinir krizi geçirip baygınlık geçirdi. Anneye sağlık ekipleri müdahale etti. Babaları Mustafa S.’nin Adana’da inşaat işçisi olarak çalıştığı ifade edildi.

HABER7