TOKAT (AA) - Türk Eğitim-Sen Tokat Şube Başkan Hakan Akkaya, eğitim kurumu müdürlüğünde ilk defa veya yeniden görevlendirilmek üzere başvuran adayların sözlü sınavlarında görüntü kaydının alınması için Tokat Valiliği'ne dilekçe verdiklerini söyledi.

Akkaya, Valilik binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliğin 18. maddesi kapsamında ilk defa ve yeniden müdür olarak görevlendirme süreci başladığını belirtti.

Sözlü sınav uygulamasının objektif olması için görüntü ve ses kaydı alınması gerektiğini savunan Akkaya, şunları kaydetti:

"Eğitim kurumu müdürlüğünde ilk defa veya yeniden görevlendirilmek üzere başvuran adayların sözlü sınavlarında görüntü kaydının alınması için Tokat Valiliği'ne dilekçe verdik. Sözlü ve görüntülü kayıt imkanı varken ayrıca sözlü sınav komisyon üyelerinin soru ve cevaplarının tutanağa geçirilmesi, sözlü sınavda komisyon üyelerince takdir edilen notun gerekçelerinin ortaya konulması, sınav öncesinde soruların ve cevaplarının hazırlanmış olması gerekmektedir. Bu hususlar gözönünde bulundurularak ilimizde eğitim kurum müdürlüğüne ilk defa ve yeniden görevlendirme ile ilgili olarak oluşturulacak mülakat komisyonlarınca gerçekleştirilecek mülakatlarda sesli ve görüntülü kayıt sağlanması hususunun gereğini arz ederiz."