Diyarbakır’da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, kentte yaşamı olumsuz etkiledi. Özellikle sürücülere zor anlar yaşatan yağış nedeniyle Silvan Karayolu ulaşıma kapandı. Valilik, okulların 1 gün tatil edildiğini duyurdu. Ambulanslar ise vakalara yetişmekte güçlük çekti.
Türkiye genelinde etkili olan olumsuz hava koşulları Diyarbakır’da son birkaç gündür soğuk hava ve sağanak yağmur şeklinde etkisini gösteriyordu. Ancak bu akşam saat 21.00’den itibaren kar yağışı başladı. Etkili bir şekilde yağan kar, kentte yaşamı olumsuz etkiledi. Özellikle sürücülere zor anlar yaşatan yağış yüzünden bazı araçların ilerlemekle güçlük çektiği görüldü. Bazı araçlar ise sürücülerinin direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle yoldan çıktı. Bazı bölgelerde küçük çaplı kazaların meydana geldiği kentte, bazı yollar da ise araçların ilerleyememesi nedeniyle trafik sıkışıklığı yaşandı. Diyarbakır-Silvan Karayolu’nun da geçici bir süre ulaşıma kapandığı öğrenildi.
Bu arada, 112 Acil Servisi ambulansları da vakalara yetişmekte güçlük geçti. 112 telsizinden yapılan anonslarda, birkaç vatandaşın zeminlerin kayganlaşması yüzünden düşerek, çeşitli bölgelerini kırdığı ve incittiği belirtildi.
Öte yandan, Diyarbakır Valiliği, okulların tatil edildiğini duyurdu.