İbrahim AKTÜRK- Süleyman KAYA/İSTANBUL, () Diyarbakır'da öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için yaklaşık 200 avukat Bakırköy Adalet Sarayı'na gelerek eylem yaptı.
Elçi hakkında bir televizyon programında “PKK terör örgütü değildir" dediği gerekçesiyle 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan iddianame düzenlenerek dava açılmıştı. Avukatlar adliyenin 4'ncü katına çıkarak iddianameyi hazırlayan savcı ile görüşmek istediler. Ancak savcının izinli olması nedeniyle görüşme yapamayan avukatlar adliye içinde slogan atarak “Hepimiz Elçi'yiz öldürmekle bitmeyiz" dedi. Avukat Baran Doğan, 4. katta yaptığı açıklamada “Katliam burada başlamıştır" diyerek “Hrant Dink katliamında da böyle oldu. 301'den Valiliğe emniyete çağrıldı, tehdit edildi. Vazgeç denildi, vazgeçmedi, öldürüldü. Kürt hukukçulara, aydınlara, devrimcilere namluların ucundan seslendiler. Bizi başka bir şeyle korkutun. Ölümle korkutmayın. Siz savaş istiyorsunuz ama biz barış istiyoruz" ifadelerini kullandı.

OTURMA EYLEMİ YAPTILAR
Avukatlar, daha sonra 19 Nisan 2016 günü Tahir Elçi'nin yargılamasının başlanacağı Bakırköy 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi önüne geldi. Avukatlar burada 'Tahir Elçi ölümsüzdür' şeklinde slogan attı. Daha sonra avukatlar adliye bahçesinde 1 saatlik oturma eylemi yaptı. Avukatların ellerinde taşıdıkları “Tahir Elçi ölümsüzdür" yazılı dövizler dikkatleri çekti.

“HRANT DİNK NASIL ÖLDÜRÜLDÜYSE, TAHİR ELÇİ DE ÖYLE ÖLDÜRÜLDÜ"
Eylemi düzenleyen Özgürlükçü Hukukçular Derneği, Çağdaş Hukukçular Derneği, Halkevleri Hukuk Dairesi, Sosyal Haklar Derneği, Birleşik Haziran Hukukçuları adına konuşan avukat Züleyha Gülüm ortak basın açıklamasını okudu.
Züleyha Gülüm, Tahir Elçi'nin televizyonda söylediği söz nedeniyle hedef haline getirildiğini belirterek, “8 yıl önce Hrant Dink nasıl öldürüldüyse, Tahir Elçi de öyle öldürüldü. Tıpkı Hrant gibi ensesinden vuruldu. Elçi'nin katledilmesindeki mesajı açıkça görüyoruz. Bizleri katliamlarla, tutuklamalarla korkutamayacaksınız. Özgür, eşit, adil bir yaşamı, barışı, birlikte susmayan yüreklerimizle kuracağız" diye konuştu. Yapılan açıklamanın ardından avukatlar sessiz bir şekilde dağıldı.

(FOTOĞRAF)