Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, () - YALOVA Belediyesi, Atatürk’ün bir çınar dalının kesilmemesi için yerini değiştirttiği 'Yürüyen Köşk’ün, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınması için başvuracak. Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Acar, önümüzdeki yıl İstanbul’da gerçekleşecek UNESCO toplantısında, Yürüyen Köşk’ün Dünya Miras Listesi’ne alınması için başvuruda bulunacaklarını söyledi.
Yürüyen Köşk’ün Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi’ne alınabilmesi için çalışma yürüttüklerini söyleyen Rıdvan Acar şöyle dedi:
"2016 yılında UNESCO’nun toplantısı İstanbul’da yapılacak. Biz bu toplantıda Yürüyen Köşk’ümüzü 'Dünya Mirası' olarak kabul ettirmeye çalışıyoruz. Bunun için 2 tane sanat tarihçisi arkadaşımızın çalışmasının yanı sıra, eski müsteşarlarımızdan emekli Büyükelçi Metin Erdoğan da yakın ilgi gösteriyor. Kurum olarak UNESCO’ya başvurmamız lazım. Bizim bu konuda dosyamız hazır. 2016 yılının gelmesini bekliyoruz. En geç Şubat ayı içerisinde dosyamızı teslim edeceğiz. İnşallah İstanbul’da yapılacak toplantıda bu mütevazı binanın Dünya Mirası olarak alınmasını sağlayacağız."  
Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Acar, yılda 30 bin kişinin ziyaret ettiği Atatürk Köşkü'nde en fazla ilgiyi Musatfa Kemal Atatürk'ün balmumu heykeliningördüğünü söyledi.

FOTOĞRAFLI