Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) ve Alevi örgütlerinin çağrısıyla, laik, parasız anadilinde eğitim ve demokratik yaşam çağrısı ile öğretmenler okulu boykot etti.
Eğitim-Sen, Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Dernekleri Federasyonu, Alevi Vakıflar Federasyonu ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ’Laik, bilimsel, anadilinde eğitim ve demokratik yaşam’ için boykot ve iş bırakma çağrısı yaptı. Yapılan çağrıdan sonra bugün Eğitim-Sen Şırnak’ta boykota gitti. Cumhuriyet meydanında toplanan Eğitim-Sen üyeleri halay çekip slogan attıktan sonra basın açıklaması yaptı.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Şırnak Şubesi Eşbaşkanı Derya Didare Erdem, "Laik, bilimsel, anadilinde eğitim ve demokratik yaşam mücadelemizi sonuç alıncaya kadar kesintisiz sürdüreceğiz. 12 Eylül darbeci zihniyetinin günümüzdeki temsilcisi olan AKP iktidarı, başta eğitim sistemi olmak üzere, toplumsal yaşamın bütün alanlarını kendi siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda, tekçi, baskıcı ve otoriter uygulamalar üzerinden tüm topluma dayatmaktadır. Yıllardır özellikle eğitim sistemi üzerinden hayata geçirilen ve pedagoji bilimine tamamen aykırı olan bilim düşmanı politika ve uygulamalar geçen 12 yıl içinde tarihte hiç olmadığı kadar artmıştır. Okul öncesi eğitimden üniversitelere kadar eğitim sistemi, bilimin en temel evrensel gerçekleri yok sayılarak, iktidar tarafından sürekli istismar edilen dini kural ve referanslara göre düzenlenmektedir" dedi.
Boykota, İHD, HDP, Baro, Gençlik Merkezi, Yaşam Merkezi, SES ve KESK destek verdi.