Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, tüp bebek sahibi olmak isteyen çiftlere umut niteliğinde bir projeye imza attı.
Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin arasında Tüp Bebek Merkezi olarak bilinen “Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi- ÜYTE” Kurulmasına ilişkin İmza Protokolü gerçekleştirildi.
İmza protokolünde konuya ilişkin bir konuşma yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, anne-bebek ölüm oranlarını Avrupa Birliği ortalamalarının altına indirdiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:
“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışına baktığımız zaman sağlıkta dönüşüm 12 yıllık AK Parti iktidarının yapmış olduğu en iyi icraatlarından biridir. Burada en çok yaşamı ilgilendiren konulardan bir tanesi anne ve çocuk sağlığıyla ilgili hem sosyal güvenlik kaynağı hem sağlıkta ulaşımı kolaylaştırma fırsat eşitliği sağlama konusunda yapılan çalışmaların sonunda hamd olsun anne-bebek ölüm hızı oranlarının Avrupa birliği ortalamalarına çekmiş durumdayız. Bunun sürdürülebilir olabilmesi açısından bizim bir taraftan alanlarda da müdahil olmamız ve birlikte çalışmamız gerekiyordu.”
Sosyal Belediyecilik anlayışında anne ve çocuk sağlığının çok büyük bir önem teşkil ettiğine işaret eden Şahin, “Sağlık Bakanlığı müsteşarımızla yaptığımız görüşmelerde, genel sekreterimizin söylemiş olduğu 4 ana başlıkta şehrimizin ihtiyacını gördüğümüzü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak sosyal devletin gereği olan uygulamadaki en büyük alanın yerel yönetimler olduğu bilinciyle sosyal belediyecilikte de annelerin veya çocuklarımızın sağlığı yaşam boyu sağlığı açısından bu merkezin önemini gördük. Gücümüzü birleştirdik. Bakanlığımızdan onay aldık. Genel sekreterimizle ve ekibiyle yaptığımız çalışmada bu protokolü tamamlamış olduk” dedi.
Gaziantep Valisi Erdal Ata ise Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e ve Kamu Hastaneleri Birliği’ne teşekkürlerini ifade etti. Son 10-12 yıllık süre içerisinde sağlıklı bir devlet olarak sağlık alanında önemli gelişmeler meydana geldiğini belirten Ata, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterimize çok teşekkür ederim. Sağlıklı devlet olarak son 10 yıl 12 yıllık süreçte çok önemli gelişmeler oldu. Gerek fiziki şartların iyileşmesi gerekse sağlıklı verilen hizmetin kalite ve standardının yükselmesi bakımından gerçekten dünyaya örnek gösterilebilecek çalışmalar yapıldı. İlimizde de bunun mümkün olduğu kadar daha üst düzeye çıkarılması için bizler elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Büyükşehir belediye başkanımız da bakanlığı döneminde de eğitimle ilgili gerek kendi bakanlığıyla ilgili gerekse diğer konularda her türlü desteği vermişti. Tabi onun getirdiği bir takım avantajlarla mahalli idarelerde de belediye başkanı seçildikten sonra bizim gerek eğitim olsun, gerek sağlık olsun gerekse diğer sektörlerde belediye olarak bizlere her türlü desteği veriyorlar” ifadelerini kullandı.