AK Parti Menteşe Kadın ve Gençlik Kolları seçimi yapıldı. Muğla Öğretmenevi’nde yapılan kongreye Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden, İl Başkanı Nihat Öztürk, Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Yelda Erol Gökcan ve çok sayıda partili katıldı.
Menteşe İlçe Kadın Kolları Başkan Adayı Ayşe Nur Özel, Ak Parti kadrosunun içinde yer almaktan onur ve gurur duyduğunu belirterek, “25 Aralık 2013 tarihinde bu görevin bana tebliğ edilmesiyle ilk siyasi çalışmama başladım. Şimdiye kadar birçok aşamayı öğrenerek yaşadım ve bundan sonrada yaşayarak Cumhurbaşkanımız’ın izinde en iyi şekilde zirveye taşıyacağım. Ayrıca bundan sonraki siyasi yolculuğumuzda bize güç verecek olan bizim sesimizi hep beraber yankılandıracak olan Muğla için güzel bir gelecek ve davamız için Ak Parti için durmak yok yola devam” dedi.
Ak Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk yaptığı konuşmada, “Yaşanan bu süreç inşallah hepimize hayırlar getirir. Sizlere bu davaya verdiğiniz destekler için, bu zamana kadar Kadın Kollarımızdan emeği geçmiş arkadaşlarımızı saygıyla anıyorum. Zor şartlarda siyaset yapmaya başladık. Ama biz ne kadar zorlandıysak Kadın Kollarımız ve emeği geçen annelerimiz, bacılarımız bizim göstermiş olduğumuz gayretin kat kat üstünde gayret gösterdiler” dedi.
Muğla Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özden ise, “ En başından beri Türkiye’ye ve Dünya literatürüne sadece Türkiye’deki geri kalmışlığın tarihimiz, kaderimiz olmadığı düşüncesini yıkmakla kalmayan dünyadaki tüm mazlumlara örnek olan bir hareketin başından itibaren bugüne kadar gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Tek liste ile gidilen seçimde Menteşe İlçe Kadın Kolları Başkanlığına Ayşe Nur Özel seçildi.
Kadın kolları seçiminin ardından Gençlik Kolları seçimine geçildi. Ak Parti Menteşe İlçe Gençlik Kolları Başkan Adayı Halil Talha Ülkü, “Muğla hak ettiği gibi yönetilmiyor ve hak ettiği hizmeti alamıyor. Muğla ve Muğla insanlarının da kaliteli bir hayat sürmesi gerektiğine inanıyoruz. Ak Parti hükümetinden sonra ülkemizde esen büyüme rüzgarını Muğlalılara anlatarak bilgilendirmeye çalışıyoruz” dedi.
Yapılan seçimde Gençlik kolları Başkanlığına Halil Talha Ülkü seçildi.