İsrail ordusu Gazze'yi Ramazan Bayramı'nda da vurdu! Bilanço acı bir şekilde artıyor!

İsrail ordusunun, Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 16 kişinin hayatını kaybettiği, 120 kişinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği saldırıda 8 kişinin öldüğünü, 20 kişinin yaralandığını ifade etti.

ÖLÜ SAYISI BİNİ GEÇTİ, 6 BİNDEN FAZLA YARALI VAR

Bu arada İsrail'in Gazze'nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda da 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 100 kişinin yaralandığını belirten Kudra, "İsrail ordusunun, dün sabahtan bu yana Gazze'ye hava, kara ve denizden düzenlediği saldırılarda 43 kişi hayatını kaybetti, 260 kişi yaralandı. Böylece İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırıları sonucunda bin 85 Filistinli yaşamını yitirdi, 6 bin 470 kişi yaralandı" dedi.

İSRAİL ASKERLERİ AMBULANSI TARADI

Öte yandan, görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail ordusu otomatik silahlarla doğrudan bir ambulansı hedef aldı. Saldırıda 1 ambulans görevlisi yaralandı.

Sağlık kaynaklarının aktardığına göre, İsrail'in Cibaliye'ye düzenlediği saldırılarda yaralananları kurtarmak için bölgeye gitmekte olan ambulans görevlisi Heysem Ebu'l Leyl, israil askerleri tarafından açılan ateş sonucunda yaralandı.

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarının halen yoğun şekilde devam ettiği belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, saldırılarının başladığı günden bu yana Gazze'de 14 ambulans İsrail savaş uçakları ve topçu birlikleri tarafından hedef alındı.