Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan binada kurulacak olan Türkiye’nin ilk Yaşlı Bakım Merkezi’nin, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’ne (ESOGÜ) bağlı olarak önümüzdeki Nisan ayında faaliyete geçeği açıklandı.
Merkezin açılışı ile ilgili ESOGÜ Rektörlük Binası Senato Salonu’da düzenlenen toplantıda konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, tüm gayret ve projelerinin, Eskişehir’i turistik şehir haline getirmek olduğunu söyledi. Bir ülkede üniversitelerin ileri olmasının, o ülkenin gelişmesi ve ekonomisine katkılarından bahseden Büyükerşen, “Allah’a şükür Eskişehir halkı da beni siyasetin tüm sakıncalarına rağmen destekledi ve desteklemeye devam ediyor. Siz akademisyenler siyaseti pek merak eden olmasın. Siyaset, akademik hayat gibi değil, akademisyen arkadaşlara tavsiye etmiyorum, ama öğrencilere tavsiye ediyorum. Çünkü onlar siyasete girecekler, aksiyon adamı olacaklar, düşünce adamı olacaklar, hocaları ise doğruyu gösteren, doğruyu söyleyenler olacaklar. Üniversitenin bir ülkenin kalkınmasında lokomotif görevi gördüğüne inanıyorum. Eğer bir ülkede üniversiteler geri ise, o ülkede ekonomik kalkınma olmaz, o ülkede demokrasi olmaz. Ancak bir ülkede üniversiteler ileri ise, hem demokrasi gelişir, hem ekonomik kalkınma gelişir ve toplum çok vasıflı bir toplum haline gelir” dedi.
PEK ÇOK İLKLERİ HEP ESKİŞEHİR GERÇEKLEŞTİRDİ
Açılacak olan merkez hakkında da konuşan Büyükerşen, “Kurulmak istenen merkez, Türkiye’de ilklerden birisi olacak. Eskişehir’in bir ünü de ilklerin şehir olmasıdır. Pek çok konuda ilkleri hep Eskişehir gerçekleştirmiştir. Üzülerek de ifade edeyim ki, ilkleri gerçekleştirmesine rağmen o ilkleri sürdürmekte pek becerili ve başarılı olamaz Eskişehir. İşin içerisine siyaset girer, siyasetçi girer ve yarım kalır hepsi. İnşallah bu olmayacak. Ben onun için ilk defa belediye başkanı olarak göreve geldiğimde 2 üniversitesi olan şehrin belediye başkanı olmak teklifini Eskişehir için görev saydım. Burası bir gençlik merkezi olmalıydı. Gençlerin yoğunlukta olduğu bir kentte her şey yenidir, her şey canlıdır, her şey hareketlidir her şeyin en güzeli istenir ve onlar büyük bir potansiyeldir. Ama bir taraftan da insanlar yaşlanıyor. Gençleri düşünüp yaşlıları düşünmeden olmazdı. Ömürlerinin son döneminde konforlu küçük bir hastane yapalım dedik. Fakat o sırada Sağlık Bakanlığı’nın mevzuatı değişti. Öyle şartlar getirdiler ki, hastaneyi hizmete sokamadık ve bina duruyor ne yapacağımızı bulamadık. Bir kurumun sahip olup burayı devam ettirmesi lazımdı ve protokol imzaladık. Ben teşekkür ediyorum. Galiba artık bundan sonra yaşlılar ve yaşlıları olan aileler de gençler gibi hayatlarından memnun ve bahtiyar bir süreç geçirmeleri için kendilerine yol gösterecek, eğitim verecek, yardımcı olacak bir merkez oluşturuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz” ifadelerini kullandı.
MERKEZDE 13 ÖĞRETİM ÜYESİ ÇALIŞACAK
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin üniversiteye tahsis ettiği merkezin insanlığa faydalı olacağını düşündüklerini ifade etti. Prof. Dr. Gönen, 2 yıldır binayı istediklerini ve alanda Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belgin Demet Özbabalık’ın çalışacağını söyledi. Prof. Dr. Gönen ayrıca, 13 öğretim üyesinin merkezde çalışma yürüteceğini sözlerine ekledi.
Rektör Gönen’in ardından Prof. Dr. Demet Özbabalık, konuyla ilgili bilimsel araştırma hakkında açıklamalarda bulundu. Çevreyolu Polis Evi yakınındaki belediyeye ait hastane amacıyla yapılan binada kurulması konusunda anlaşmaya varılan merkezin Nisan ayında hizmete gireceği bildirildi.