Türk Hava Yolları (THY), Varna’ya 530. seferini gerçekleştirdi.
THY, Bulgaristan’ın gözde turizm merkezi Varna şehrine 530. seferini gerçekleştirdi. THY’nin 530. seferi ve 100 bininci yolcusu nedeniyle Fraport Twin Star Airport Management’ın ev sahipliğinde bir tören düzenlendi. Törene Burgaz Başkonsolosu Niyazi Evren Akyol, THY Doğu Avrupa ve Balkanlar Satış Başkan Yardımcısı Mert Dorman, THY Sofya Müdürü Bilal Arpacı, Varna Vali Yardımcısı Tzvetomir Petrov, Fraport Twin Star Airport Management Genel Müdürü Ulrich Heppe, Varna Belediyesi Turizm Müdürü Sonya Georgieva, ATSA Varna Müdürü Nedko Martinov, sivil havacılık temsilcileri, birçok basın mensubu, turizm ve otel temsilcileri, çok sayıda iş adamı katıldı. 530. seferi yapan uçağın inişi sonrası Varna Havaalanı’nda kabin ekibi ile birlikte fotoğraf çekinildi.
Ev sahibi Fraport Twin Star Airport Management Genel Müdürü Ulrich Heppe, yaptığı açılış konuşmasında, “Türk Hava Yolları’nın bir seneden uzun bir süredir müşterimiz olmasından ve kendilerine hizmet vermekten çok mutluyuz. Türk Hava Yolları tarifeli seferleri ile Varna ve çevre illerdeki halkın 45 dakikadan daha az bir sürede Türkiye’nin metropol şehri İstanbul’a ulaşım imkan sunmaktadır” dedi.
THY Doğu Avrupa ve Balkanlar Satış Başkan Yardımcısı Mert Dorman ise, “1,5 sene önce 30 Mayıs’ta Sofya’dan sonra Bulgaristan’da ikinci noktamız olan Varna hattımızı açmıştık. Bu vesile ile Bulgaristan’ın en önemli turizm şehri olan Varna’yı İstanbul üzerinden tüm dünyaya bağlamış olduk. Bugün aradan geçen yaklaşık 1,5 sene sonunda 530. seferimizi icra etmenin ve 100 binden fazla yolcumuzu misafir etmenin mutluluğunu yaşıyor ve burada sizlerle paylaşıyoruz. Bizler bu ülkeye ve potansiyeline inanıyor ve Bulgaristan ekonomisine daha fazla katkı sunmak istiyoruz. Bu doğrultuda hattımızın açıldığı günden bu zamana sürekli ve istikrarlı bir gelişme göstererek 2014 yazında haftada 7 sefer, 2015 yazında haftada 11 sefer icra ettik. Ayrıca bu kış sezonunda da her gün uçuşlarımıza devam edeceğiz. Türk Hava Yolları’nın Bulgaristan’daki büyüme serüveni Varna’nın ardından Sofya’da da devam edecektir. 28 Aralık’tan itibaren Sofya uçuşlarımızı da artırıyoruz ve haftalık 14 seferden 18 sefere çıkıyoruz. Son 5 yılda aralıksız her sene ‘Avrupa’nın En İyi Havayolu’ seçilen Türk Hava Yolları, hizmet kalitesini ve geniş networkunu makul fiyatlarla sunmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.
Burgaz Başkonsolosu Niyazi Evren Akyol da kısa bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Burgaz Başkonsolosu Niyazi Evren Akyol, THY Doğu Avrupa ve Balkanlar Satış Başkan Yardımcısı Mert Dorman, THY Sofya Müdürü Bilal Arpacı ve Fraport Twin Star Airport Management Genel Müdürü Ulrich Heppe hep birlikte kutlama için özel yapılmış olan pastayı kesti. Ardından davetlilere ve yolculara pasta, Türk baklavası ve lokum ikram edildi.