Fransa’nın başkenti Paris’te bir markete düzenlenen baskın sonrası bölgede gergin bekleyiş sürüyor.
Paris’te Çarşamba günü Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırının ardından bugün teröristler Dammartin-en-Goele bölgesinde bir binada sıkıştırılmıştı. En az 1 kişiyi rehin alan teröristlerin polisle müzakerelerinin devam ettiği sırada, Paris’in kuzeyinde bir başka saldırı olayı gerçekleşti. Bir saldırgan markete girerek içeride bulunanları rehin aldı. Baskın sonrası polis güçleri ve özel kuvvetler ise bölgeye gelerek kuşatmaya başladı.
Kuaçi kardeşler saldırı sonrası teslim olmayacaklarını ve şehit olmaya hazır olduklarını dile getirirken, market baskınındaki saldırgan Kuaçi kardeşlere yapılan kuşatmanın kaldırılması halinde rehineleri bırakacağını ifade etti. Saldırgan, Kuaçi kardeşlerin serbest bırakılmaması durumundaysa rehineleri öldüreceğini açıkladı.
Fransa’da Çarşamba günü Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırı sonucunda aralarında polislerin de bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetmişti. Fransız Charlie Hebdo dergisi geçtiğimiz yıllarda Hazreti Muhammed’e hakaret eden karikatürler yayınlayarak tepki çekmişti.