İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilleri Ercan Şafak ve Fikret Seçen'den kendi isimlerinin de geçtiği 'Derin operasyonun özel teşkilatı' başlıklı habere sert tepki. İddiaların yalan ve iftira olduğunu belirten Başsavcıvekilleri, "Bu asılsız iddiaları kaleme alan kişilerin, kendi hedeflerine ulaşmak ve kamuoyunu bu suretle yönlendirmek için bundan sonra da her türlü iftira ve yalan haberi yayınlamaktan çekinmeyeceğini ortaya koymaktadır." dedi.

Haberin yayınlandığı Akşam gazetesinden tekzip metni yayınlamasını isteyen Seçen ve Şafak, tekzip metninde, haberde gerçek dışı bilgilere yer verildiğini belirttiler. Söz konusu soruşturmayı yürüten savcı Muammer Akkaş'ın TMK 10. maddesiyle yetkili olduğunu, Başsavcıvekili Oktay Erdoğan'a bağlı çalıştığını belirten başsavcıvekilleri, kendilerinin söz konusu savcı ile hiçbir irtibatının olmadığını kaydetti.

Bu şekilde iftira içeren iddiaların şahıslarını yıpratmaya ve bir kısım odaklara hedef göstermeye yönelik olduğunu ifade eden başsavcıvekilleri, "Hakkında hiçbir bilgi sahibi olmadığımız soruşturmalarla ilgili bilgileri basına sızdırdığımız ve savcı Muammer Akkaş'ın hazırladığı basın bildirisinin tarafımızca hazırlandığı yönündeki iddia ve isnatlar tamamen uydurma, yalan ve asılsız olup bu iddiaların asıl amacının şahıslarımızı karalama ve kamuoyunda küçük düşürmeye yönelik olduğu açıkça görülmektedir. Bu asılsız iddiaları kaleme alan kişilerin kendi hedeflerine ulaşmak ve kamuoyunu bu suretle yönlendirmek için bundan sonra da her türlü iftira ve yalan haberi yayınlamaktan çekinmeyeceğini ortaya koymaktadır. Cumhuriyet Başsavcıvekili Ercan Şafak'ın fotoğrafı yerine başka bir savcının fotoğrafının yayınlanması dahi haberin alelacele yazıldığını, gerçek bilgiye dayanmadığını ve maksatlı olduğunu açıkça göstermektedir." dedi.

Başsavcıvekilleri Ercan Şafak ve Fikret Seçen'in söz konusu haber ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na 'iftira' suçlamasıyla suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Ayrıca maddi ve manevi tazminat davası da açacakları kaydedildi.

Akşam gazetesinde yer alan söz konusu haberde; Şafak ve Seçen'in de isimleri geçerken yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında bu isimlerin etkin rol aldığı, bilgilerin basına bu isimler tarafından sızdırıldığı iddia edilmişti. Haberde, Savcı Muammer Akkaş'ın hazırladığı basın bildirisini de söz konusu başsavcıvekillerinin hazırladığı öne sürülmüştü.