Akdeniz Belediyesi Kadın Meclisi üyeleri, ’Kadına Şiddetle Mücadele Günü’ dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenleyeceğini duyurdu.
Geçtiğimiz ay kurulan Akdeniz Belediyesi Kadın Meclisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla, 19-27 Kasım tarihleri arasında gerçekleştireceği eylem ve etkinliklerle ilgili açıklama yaptı. Akdeniz Belediye binası önünde yapılan açıklamaya, belediye kadın çalışanları da destek verdi. Akdeniz Belediyesi Kadın Politikaları Müdürü Aynur Şahin, kadınların bugün her zamankinden daha çok şiddete uğradığını savundu. Bu artışın tesadüfi olmadığını ileri süren Şahin, “Kadınlar şiddete uğramaya, cinayete kurban gitmeye devam ediyorlar. Kadına yönelik şiddetin münferit eylem olmadığını, ideolojik bir arka planı olduğunu ve bu eril ideolojik yapıdan beslendiğini biliyoruz” dedi.
Şahin, Akdeniz Belediyesi kadın çalışanları olarak, 8 Ekim 2015 tarihinde Belediye Kadın Meclisini kurduklarının altını çizerek, “Önümüze ilk iş olarak evde, işyerinde, sokakta, savaşta kısaca yaşadığımız her türlü şiddete karşı mücadele etmeyi koyduk. Mersin’de yaşayan kadınlar olarak, bölgede yaşanan savaş ve çatışmadan sosyal, ekonomik ve psikolojik şiddet olarak etkilenmekteyiz. En temel hak insanın yaşama hakkıdır" diye konuştu.
Kadına yönelik şiddetin ortadan kalkması için kadına yönelik ayrımcılığı besleyen politikaların ortadan kalkması gerektiğini vurgulayan Şahin, Türkiye’nin, bu amaçla 2 önemli sözleşmeye de imza attığını, bunlardan birinin Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Ortadan Kaldırılması Sözleşmesi, diğerinin ise İstanbul’da ev sahipliğini de yaptıkları ’Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçindeki Şiddetin Önlenmesi Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ olduğunu belirtti. Değişen yasa ve imza atılan uluslar arası sözleşmelere rağmen kadına yönelik şiddetin azalmadığına dikkat çeken Şahin, “Bu sebeple bizler kadın lehine değişen yasaların hayata geçmesini, aleyhine olabilecek yasa ve uygulamaların ortadan kaldırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Şahin, ’Kadına Şiddetle Mücadele Günü’ dolayısıyla, 19-25 Kasım tarihleri arasında film, sergi, toplantı gibi etkinlikler gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.