Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, mecliste görüşülmeyi bekleyen Perakende Yasa Tasarısı’nın bir an evvel kanunlaştırılarak çıkarılması gerektiğini belirtti.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, Perakende Yasa Tasarısı’nın bir an evvel mecliste görüşülüp kabul edilerek çıkarılması gerektiğini belirtti. Yeni yasayla birlikte perakende sektörüne bir takım kurallar gelerek esnaf ile büyük sermaye arasında yaşanan haksız rekabet ortamının önüne geçilebileceğini söyleyen Sevimçok, yasanın kabulüyle birlikte esnafı rahatsız eden pek çok etkenin ortadan kalkacağını, büyük market ve zincir mağazalara bir nizam getirileceğini ve alışveriş merkezlerinin içerisinde yöresel ürünlerle yok olmaya yüz turmuş meslek gruplarına da yer ayrılacağını belirtti.
Tasarıyla birlikte AVM’lerde esnaf ve sanatkarın da faaliyet gösterebilmelerine zemin oluşturulacağını da ifade eden Sevimçok, alışveriş merkezlerinde küçük esnafa rayiç bedel üzerinde kiraya verilmek üzere toplam satış alanının en az yüzde 5’i kadar yer ayrılacağını da söyledi. Sevimçok, bu tip yerlerdeki kiraların çok yüksek olması dolayısıyla küçük esnafın bunu karşılayamayacağının altını çizerek, o ilin markalaşmış eski yöresel lezzet ve tatları yaşatabilmek için kira bedelinde özel bir indirimin uygulanabileceğini de belirtti.