Anamur Ticaret ve Sanayi Odası (ANTSO) Başkanı Ferudun Torunoğlu, Ankara’ da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.
ANTSO Başkanı Ferudun Torunoğlu Başbakan Erdoğan’a Anamur ve Bozyazı Halkı adına muz lifinden dokunmuş çanta ile yöresel namazlık hediye edecek.
Başbakan Erdoğan ile yapacağı görüşmede bölgenin ihtiyacı olan ve talep edeceği hizmetlere ilişkin açıklamalar da bulunan Ferudun Torunoğlu şunları söyledi;
“Sayın Başbakanımıza bölgemiz ile ve Anamur ile ilgili arz edeceğimiz taleplerimiz olacak. Bunlardan birincisi, Anamur İskelesinin yatırım programına alınmasıdır. İkincisi , İç Anadolu’yu Anamur ve Bozyazı İlçelerimize bağlayacak olan Konya Anamur arasındaki ulaşımda büyük öncelik taşıyan Karayolunun Konya-Ermenek arası yapılmış ama Ermenek-Anamur arası güvenli bir şekilde ulaşım sağlayacak bir karayoluna kavuşamamıştır. Bu güzergâhtaki tek Karayolu iyileştirilmelidir. Üçüncü olarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimize verilen suyu temin etmek üzere yapılan ve bitmek üzere olan Barajın merkezi Anamur olmasına ve Kıbrıs’a en yakın yer Anamur olmasına rağmen Anamur Gümrük kapısı halen kapalı durumdadır. Anamur’u denizyolu ile dünyaya açacak olan gümrük kapısı acilen açılmalıdır. Dördüncüsü, Anamur burnu halk arasında yelli burun diye anılır. Bu bölgemiz rüzgar alımı yönünden verimli bir yerdir. Bu bölgemizin enerji üretimi için teşvik yatırım kapsamına dahil edilerek ilan edilmelidir. Doğaya ve çevreye zarar vermeyen bu enerji türünü üretebilecek bölgemiz teşvik kapsamına alınmalıdır"
Talep ettikleri konuların Anamur'un yanısıra bölge için de önem arzettiğini vurgulayan Torunoğlu, "Arz ettiğimiz konular bölgesel olduğu kadar ülkemiz için hem stratejik, hem ekonomik ve hem de sosyal yönden öneme sahip konulardır. Ülkemiz Ekonomisine hem direkt hem de dolaylı olarak katkı sağlayacaktır. Bir an önce Teşvik kapsamına alınmalıdır. Tarım, turizm ve ticaretin gelişmesine katkı sağlayarak istihdam yaratacaktır“ diye konuştu.