İzmir Kuzey Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma ile Tepecik Eğitim ve Araştırma hastanelerinin birleştirilmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Kamuoyunun hassasiyetinden dolayı teşekkür eden Dilek, ancak bilgi eksikliği yaşandığını kaydetti.

İki hastanenin birleştirilme kararının dokuz yıl önce alındığına dikkat çeken Genel Sekreter Dilek, açıklamasında şunları kaydetti: "Hastanelerimizin birleşmesiyle halihazırda Sağlık Bakanlığımız'ın en büyük hastanesi olacak bin 440 yatak kapasiteli İzmir Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile 2005'lerden günümüze gelen bir proje hayata geçirilmiş olacaktır. Bilindiği üzere 2012 yılında Ege Doğumevi ve Tepecik eğitim ve araştırma hastanelerinin birleşme işlemi gerçekleştirilmişti. Yenişehir çatısı altında birleşecek olan üç eğitim ve araştırma hastanemizle dağınık durumdaki sağlık hizmetlerinden faydalanan hastalarımızın kapı kapı dolaşmasının önüne geçilmesi ve bütünleşik bir hizmet verilmesi amaçlanmaktadır. Bu amaca yönelik çok sayıda adım zaten son bir yıl içerisinde atılmış, her iki hastane yöneticiliğinin bilgisi dahilinde pek çok konuda ortak hareket edilmeye başlanmıştı. Örneğin yemek, radyoloji, laboratuvar, güvenlik, veri, HBYS ve temizlik hizmetleri gibi. Tepecik'e ait palyatif bakım kliniğini de yine Dr. Suat Seren Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesindeki bir binada açıldı. Hastalarımızın yaşadığı birtakım mağduriyetleri gidermeye çalıştığımızı ifade etmek isteriz. Şu ana kadar yer itibariyle karşılıklı konumda bulunan her iki eğitim ve araştırma hastanemiz birbirini tamamlayıcı hizmet verirken birleşme sonrası hastalarımız, bütüncül tıbbi yaklaşıma kavuşmuş olacaklardır. Çok küçük bir alandaki üç dört ayrı acil arasında dolaşan ve sevk edilmeye çalışılan hasta sayısı binleri aşmaktadır. Hiçbir şey, bu dolaşımlara maruz kalan binlerce hastamızın hayatını korumaktan daha önemli değildir. Tek amacımız, insanlarımızın daha kaliteli ve daha hızlı, bütünleşik ve yerinde sağlık hizmeti almasıdır. Bu amacımızın en büyük göstergelerinden biri de yürüttüğümüz 'Travma' projesidir. Hasta için önemli olan zamanın kaybedilmesini pek çok yönden azaltmaya çaba göstermekteyiz."

Hastanelerin birleşmesinden dolayı herhangi bir fonksiyon kaybı yaşanmayacağını da belirten Prof. Dr. Dilek, "Dr. Suat Seren Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin misyonunda hiçbir eksilme veya fonksiyon kaybı olmayacağı gibi,kısa süre içerisinde açıklayacağımız yeni yeni hizmet alanlarıyla aynı alanlarda daha etkin hizmet sunacağız. Hastanenin yerine alışveriş merkezi açılacağı, işçilerin çıkarılacağı gibi asılsız spekülasyonlara asla itibar edilmemelidir. Asla böyle bir şey söz konusu değildir. Hiçbir çalışanımızın mağdur edilmeyeceğini, göğüs hastanesi ve göğüs cerrahisi, özellikle tüberküloz konusunda arkadaşlarımızdan gelecek yeni projeleri gerçekleştirmenin bizlerde ayrı bir mutluluk ve heyecan yaratacağını belirtmek isteriz. Halihazırda İzmir’de en fazla acil hasta bakılan, en fazla hasta yatırılan ve en fazla poliklinik hastası bakılan bu hastanemizde bütünleşik sağlık hizmeti sunmanın sorumluluğunun bilinciyle hareket ettiğimizi kamuoyuna saygılarımızla duyururuz." diye konuştu.