Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak tüm İslam aleminin mübarek Ramazan ayını kutladı.
Mesajında; tüm Müslümanların kutsal üç ayların sonuncusu, on bir ayın sultanı, rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan’a ulaşmanın huzur ve mutluluğunu yaşadığını belirten Rektör Kılıç, sevgi bağlarının güçlendiği; kardeşlik, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının doruğa ulaştığı bu müstesna ayın, susuz ve aç kalmanın ötesinde ruhun arınmasına vesile olan bir zaman dilimi olduğunu kaydetti. Rektör Kılıç mesajında daha sonra şu ifadelere yer verdi:
“Birliktelik ve dayanışmanın en güzel şekilde yaşandığı, insani ve ahlaki erdemlerin toplumsal hayata daha güçlü bir şekilde yansıdığı Ramazan, gönülleri birbirine yaklaştıran manevi bir iklimdir. Bu duygu ve düşüncelerle üniversitemiz ailesi ve Nevşehirli hemşehrilerimizin Ramazan ayının birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularıyla geçmesini temenni eder; başta ülkemiz, İslam dünyası ve tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini Cenab-ı Allah’tan dilerim.”