Ordu’da 14 Mayıs Eczacılık Günü etkinlikleri 24. Bölge Ordu Eczacı Odası tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı.
Ordu’da 14 Mayıs Eczacılık Günü ve bilimsel eczacılığın başlangıç yıl dönümü dolayısıyla Atürk Anıtı’na çelenk sunundu. Anıttaki çelenk sunma töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Törene Ordu Eczacılar Odası Başkanı Koray Karamanlı, Eczacılar Odası Yönetim Kurulu üyeleri ve eczacılar katıldı. Ordu Eczacılar Odası Başkanı Koray Karamanlı, anıta çelenk sunmasının ardından yaptığı konuşmada 14 Mayıs Eczacılık Günü’nün buruk kutlandığını söyledi.
"BAYRAM HAVASINDA GEÇMİYOR"
Meslek şartlarının kötüye gitmesi sebebiyle 14 Mayıs Eczacılık Günü’nü bayram havasında kutlayamadıklarını ifade eden Karamanlı, "Bugün bilimsel eczacılığın 176. yıl dönümü. Biz bu günü artık bir bayram havasıyla kutlayamıyoruz. Çünkü gittikçe kötüye giden meslek şartları oluşmaya başladı. Biz hastalarımıza yeterli ilgiyi gösteremiyoruz ve yeterli danışmanlığı veremiyoruz. Önümüzde bir sürü engel var ve o engelleri aşmamız gerekiyor. Bunlar, muayene ve ödeme işlemleri gibi sorunlar. Bunları aşamadığımız sürece vatandaşlarımıza ilaç konusunda danışmanlık hizmeti veremiyoruz. Bizler de bu sıkıntıyı aşmak için hep birlikte el eleyiz. Bu konuda üstümüze düşeni yapmaya gayret gösteriyoruz. İnşallah bundan sonraki 14 Mayıs Eczacılık Günlerini bayram havasında geçmesini istiyoruz" dedi.
14 Mayıs Eczacılar Günü etkinlikleri yapılan çelenk sunumunun ardından Ordu Eczacılar Odası binasında devam etti.