İzmir'in Torbalı ilçesinde, Mustafa-Ümmü Özvatan çiftinin üçüncü bebekleri olan 5 günlük Kadriye bebek, doğum için acil servise yetiştirilemeyince, hastanede doktorların da müdahalesiyle aracın içerisinde dünyaya geldi. Arabada doğum operasyonu duyan herkesi şaşkına çevirirken, bebeğin ve annenin durumunun ise iyi olduğunu belirtildi.
  Torbalı ilçesinde yaşayan Mustafa-Ümmü Özvatan çifti, üçüncü bebeklerini heyecanla beklemeye başladı. Süresini dolduran anne Ümmü Özvatan, eşini de işe yolcu ettikten sonra evde dinlenmeye başladı. Karnı burnunda anne, 8 Mart günü birden suyunun geldiğini hissetti. Ümmü Özvatan, sancıları başlayınca hemen eşi Mustafa Özvatan'ı arayarak durumu anlattı. Baba Özvatan ise apar topar eve gelip eşini araca bindirdi. Eşini arka koltuğa yatıran Özvatan, en yakın hastaneye doğru yola çıktı. Çift, hastaneye giderken ise bebeğin doğumu başladı.

"Malzemeleri getirin doğumu arabada yaptıracağım"

  Baba Mustafa Özvatan hemen hastanenin girişine yanaştı. Sağlık görevlileri, annenin çığlıklarını duyunca hemen müdahale etti. Hemşireler hemen Acil Tıp Uzmanı Dr. Sevcan Baki Baskın’a haber verdi. Koşarak arabaya gelen Dr. Baskın, bebek sesinin geldiğini fark ederek, doğumunun başladığını gördü. Anneyi daha rahat bir pozisyona alan Dr. Baskın baş kısmı çıkan bebeğin emniyeti ve sağlığı için doğumu arabada yapmaya karar verdi. Dr. Baskın, bebeğin doğumunu zor bir şekilde gerçekleştirip kordon bağını da arabada kesti. Hemen giydirilen bebek, acil servise götürülürken, anne de hemşirelerin yardımıyla hastaneye kaldırıldı. İlk kontrollerin ardından hem bebeğin hem de annenin sağlıklarının iyi olduğunu tespit edildi.

"Doğduğunu yoldayken hissettim"

  Doğum heyecanını fazlasıyla yaşayan baba ise yaşadıklarını anlattı. Mustafa Özvatan, "İşe giderken az sancısı vardı. 9 gibi aradı suyu gelmiş. Arabaya bindirdik yolda doğum yaptı. Hastaneye gelmeden 5 dakika önce doğdu. Bebeği annesi tuttu, ben arabayı kullanıyordum. Stres ve heyecan vardı. Doktorlarımız ve hemşire hanımlar sayesinde sağ salim yavrumuzu kucağımıza aldık" dedi.
  Yolda doğumun gerçekleştiğini fark eden anne ise "Sancılar arada gelip geçiyordu, yine öyle olacak zannettim. Doğduğunu yoldayken hissettim. Evin köşesini döndükten sonra bebek çıkmıştı" diye konuştu.

  "Arabada ilk defa doğum yaptırdım"

  Kendileri için de heyecan ve mutluluk verici olay hakkında bilgi veren Dr. Baskın da, ilk defa karşılaştıkları olayla ilgili şöyle konuştu:
  "Hemşireler acil servise gelip bir doğum var dediler. Biz de koşarak gittiğimizde anne arka koltukta uzanıyordu. Bebeğin seslerini duydum. Baktım ki bebeğin kafası ve omzu çıkmıştı. Doğum eylemini arabanın arkasında gerçekleştirdik. Orada bebeğin kordonunu kestik. Kestikten sonra çocuk uzmanımızla birlikte acil serviste bebeğin ilk müdahalelere yaptık. Bebeği daha sonra gerekli takipleri için Yenidoğan Bakım Servisine yönlendirdik. Çok sağlıklı bir bebeğimiz oldu. Aracın arkası sıkışıktı; ancak acil tıp olduğum için her türlü zorlu koşula hazırız. Ambulansta doğum yaptırmıştım; ama arabada ilk defa doğum yaptırdım. Müdahale yapmak biraz daha zordu ama her şey sağlıklı doğumun gerçekleşmesi içindi. Eğer anneyi hastaneye alsaydık bebek bir yere kafasını vurabilirdi. Bu yüzden doğumun aracın arkasında yapılması gerekiyordu."

Kaynak:Milliyet