AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin "Çocukluğumda gittiğim Kur’an kursunda oldukça başarılı olmuştum. İmam, dedeme demiş ki, bu çocuktan çok güzel hafız olur. Bunu imam hatibe yazdır. Beni dedem o gün imam hatibe yazdırsaydı, Tayyip Erdoğan’ın yerine bugün belki ben olabilirdim" şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Biz yaş sınırlarını kaldırdık 4 + 4 eğitim sistemiyle. İstediği yaşta imam hatip liseli olabilir. Okuluna devam edebilir. Ya da hafız olabilir. Ama lider olabileceği kanaatinde değilim" ifadelerini kullandı.
Malatya’ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder’e yeni başkanlığı için hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarete AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de katıldı.
Hoş geldiniz konuşması yapan Osman Güder, “Partimizi ziyaret eden Başkan Yardımcımız Öznur Çalık bize şeref verdi. İlk bu binada başlamıştı, parti çalışmalarına. Yine aynı Binada Başkan Yardımcımız Öznur hanımı konuk ettik” dedi. AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ise "Yeni göreve başlayan ilçe başkanlarımıza hayırlı uğurlu olsun başkanlıkları. Başarılarını diliyorum" ifadelerini kullandı.
ÇALIK: “AK PARTİ’NİN KAPILARI HERKESE AÇIK”
Almanya’nın Münih kentinde “Halk Meydanı" etkinliğine katılan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce burada yaptığı konuşmada "Çocukluğumda gittiğim Kur’an kursunda oldukça başarılı olmuştum. İmam, dedeme demiş ki, bu çocuktan çok güzel hafız olur. Bunu imam hatibe yazdır. Beni dedem o gün imam hatibe yazdırsaydı, Tayyip Erdoğan’ın yerine bugün belki ben olabilirdim" diye konuşmuştu. Muharrem İnce’nin bu açıklamasının hatırlatılması üzerine Çalık ise şu ifadelere yer verdi: “Recep Tayyip Erdoğan’ın kurmuş olduğu AK Parti’de kapılarımız sonuna kadar açık gelmek istiyorsa buyursun gelsin. Yerine geçmeden de AK Partili olabilir. Lider olunmaz doğulur. Recep Tayyip Erdoğan dünya lideridir. Muharrem İnce ona özenebilir, imrenebilir, onun gibi olmak için imam hatip lisesi okumak isteyebilir. Biz bunların hepsine razıyız, memnuniyetle. Ama bir kez daha kendisinin bilmesi gerekir ki lider olmak istenince olunmaz. Lider doğulur. Son olarak okumanın yaşı yok. İstiyorsa bu yaştan sonra da imam hatip liseli olabilir. Biz yaş sınırlarını kaldırdık 4 + 4 eğitim sistemiyle. İstediği yaşta imam hatip liseli olabilir. Okuluna devam edebilir. Ya da hafız olabilir. Ama lider olabileceği kanaatinde değilim. CHP kendine genel başkan yerine genel müdür arıyorsa oraya da genel başkan olabilir. İmam hatipli bir genel başkan CHP’ye yakışabilir."