Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Bingöl’de Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindeki emniyet mensuplarına yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırının, birlik ve beraberliğimize yönelik kurulan bir pusu olduğunu, milletçe bu oyuna gelinmemesi gerektiğini söyledi.
Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Memiş, hain saldırıyı kınarken, saldırı sonrası şehit olan Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin, koruma polisi Komiser Hüseyin Hatipoğlu ile Uğur Atlı’ya Allah’tan rahmet, yakınlarına, emniyet mensupları ve milletimize sabır ve baş sağlığı diledi. Saldırıda yaralanan Emniyet Müdürü Atalay Ürker’e de acil şifalar dileyen Memiş, bu elim olayın arkasındaki karanlık ellerin bir an önce bulunarak hak ettikleri cezanın verilmesini istedi.
Ülkemizin birlik ve beraberliğinden rahatsız olanların buldukları her fırsatta nifak tohumları ekerek huzuru sabote ettiklerini ifade eden Metin Memiş, bu güçlerin Kobani bahanesiyle yeniden sahne aldığını kaydetti. Türkiye’nin, Kobani’de yaşayan kardeşlerimize kapılarını sonuna kadar açıp her türlü insani yardımı yapmasına karşın, milletimizin mal ve can güvenliğine kast edenlerin niyetlerinin Kobani olmadığını ortaya koyduğunu ifade etti.
Bu kapsamda gerçekleştirildiği belirlenen Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker’e yönelik yapılan silahlı saldırının, sokaklardaki tansiyonu daha da yükseltme amaçlı olduğunu ifade eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, “Bu saldırı sabır ve metanetle kaosa prim vermeden sağduyusunu koruyan vatandaşlarımızı, sokağa davet etmeye yöneliktir. Ferasetiyle şimdiye kadar birçok tuzağı bozan milletimizin, bu oyuna gelmeyeceğine olan inancımızı bir kez daha ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.
Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın bulunduğunu kaydeden Memiş, sokağa çıkmaya yönelik yapılan çağrılara inat vatandaşlarımızın sükunetlerini koruyup, teröre ve terör örgütlerine prim vermeyerek planlarını boşa çıkarması çağrısında bulundu.
Siyaset kurumundan devlet idaresine, sivil toplum örgütlerinden toplumun her kesimine kucaklayıcı olma, birlik ve beraberlikten yana tavır almayı tavsiye eden Memiş, huzuru hedef alan girişimlerin boşa çıkmamasının birlik ve beraberlikten geçtiğini vurguladı.