Konya’da, kar yağışı nedeniyle birçok yol ulaşıma kapanırken okullar 8 ocak perşembe günü de tatil edildi.
Konya ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Birçok yol ulaşıma kapanırken, yol açma çalışmaları sürüyor. 112, 155 ve 156 Çağrı Merkezlerine gelen ihbarlarla yollarda kalarak kurtarılmayı bekleyen vatandaşlara yardım için yoğun çaba sarf ediliyor.
Konya Valisi Muammer Erol, şehir genelinde ciddi bir kar yağışı ve fırtına olduğunu söyledi. Gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Vali Erol, “Sabah saatlerinden bu yana bugün itibariyle ciddi bir kar yağışı ve fırtına mevcut. Bu nedenle yollarda bir problem söz konusu. Sabah saatlerinde bunun emareleri görününce şehri dışarıya bağlayan ana yollarımızda tedbirler alındı ve bu güzergahlara araçlar sevk edilmedi” dedi.
Vali Erol, Konya’nın şehirler arası geçiş güzergahında olan bir il olduğunu hatırlatarak, “Dolayısıyla şehirler arası yük ve yolcu taşıyan vasıtalar Konya’yı kullanıyor. Konya’da kuzey ve batı istikametinden gelen, son aldığımız bilgilere göre saat 14.00-15.00’e kadar kar yağışı sürecek. Kar yağışı ve fırtına nedeniyle şehir içinin de etkilenmesi bekleniyor. Konya’daki vatandaşlarımızın karayollarında bulunan ekiplerimizin uyarılarına riayet etmelerini istiyoruz. Tedbirsiz yola çıkmamalarını istiyoruz. Buralarda bu durumun geçmesini beklemekte fayda var. Bu uyarılarımıza riayet ederlerse kurtarılacak duruma düşmemiş olurlar. Bizim işimizde kolaylaşır ve bir problemde yaşamayız” diye konuştu.
Bu durumun bir afat olmadığını belirten Vali Muammer Erol, “Sonuçta Konyalıların geçen yıldan beri beklediği, rahmet olarak gördüğü, hatta bunun duasına çıktığı bir tabiat olayı olduğunu ifade ederek "İnşallah hayırlara ve rahmetlere vesile olur. Bu durumdan bir felaket çıkmaması herhangi bir can kaybı yaşanmaması bizim dikkatlerimize bağlıdır” şeklinde konuştu.
Vali Erol, kar yağışı nedeniyle 6-7-8 ocak tarihlerinde eğitime ara verildiğini, karar almak ve duyurmakta geç kalmadıklarını söyledi.
KONYA’DA ULAŞIMA KAPALI YOLLAR
Konya Valiliğinden yapılan açıklamada; Seydişehir-Tarasçı, Doğanhisar-Hüyük, Sarayönü-Konya, Ilgın-Kadınhanı, Kadınhanı-Sarayönü, Polatlı-Kadınhanı, Yunak-Koçyazı, Yunak-Turgut, Yunak-Akşehir, Çay-Dinar, Akşehir-Yalvaç, Argıthanı-Doğanhisar, Ilgın-Başköy-Derbent, Doğanhisar-Reis-Akşehir, Ilgın-Akşehir, Cihanbeyli-Altınekin Kavşağı, Altınekin Kavşağı-Konya (2.Organize Köprüsü), Konya-Beyşehir, Konya-Seydişehir, Konya-Aksaray, Kulu Kavşağı-Konya yollarının yoğun kar yağışı, fırtına ve sürgün nedeniyle ulaşıma kapandığı, yol açma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.