Kura çekimine TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, Yönetim ve İcra Kurulu üyesi Ali Düşmez, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş, Maç Planlama ve Organizasyon Müdürü Besim Yalçın ile Grup Müsabakaları’nda mücadele edecek kulüplerin temsilcileri katıldı.

Kura çekimi öncesi konuşma yapan TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, şunları söyledi: ”Ziraat Türkiye Kupası’nda bu turla birlikte yeni bir aşamaya geçiyoruz. Artık grup müsabakaları başlıyor. Heyecan bir üst seviyeye çıkacak. Önceki turlarda, tüm takımların birbirlerini yenebildiği müsabakalara şahit olduk. Bu da kupanın rekabet seviyesinin ne kadar üst düzeyde olduğunu gösteriyor. Böylelikle bu kupanın değerini daha iyi anlıyoruz. Grup Müsabakaları’nda, 2. Lig ve 3. Lig’den gelen takımlar, gruplarında Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden en az 1 takımla eşleşebilecek. Böylece bu takımlar; kendi sahalarında Spor Toto Süper Lig takımlarını da ağırlamanın heyecanını yaşayacak. Ziraat Türkiye Kupası’nın özelliği tüm Türkiye’yi kucaklaması. A Milli Takım düzeyinde, EURO 2016 Finalleri’ne yükseldiğimiz bugünlerde, Ziraat Türkiye Kupası’nın da hak ettiği ilgiyi göreceğinden hiç şüphemiz yok. Seyir ve dostluk seviyesinin en üst düzeyde olduğu maçların oynanmasını diliyorum.”

TFF Yönetim ve İcra Kurulu üyesi Ali Düşmez ise şunları ifade etti: ”Amatör takımların ve Spor Toto 2. Lig ile 3. Lig ekiplerinin katılımıyla tüm Türkiye’yi kucaklayan bir kupa başlattık. Grup Müsabakaları’nda kupanın seyir zevki daha da artacak. TFF olarak, Türk futboluna ileri götürecek düzeyde organizasyonlar yapmaya çalışıyoruz ve de bunu her geçen gün geliştirmek adına çalışmalarımızı yürütüyoruz. En başından itibaren Ziraat Türkiye Kupası’na katılan tüm takımları tebrik ederim.”

Çift devreli lig usulüne göre oynanacak ve 32 takımın 4’erli olarak 8 gruba ayrıldığı ZTK Grup Müsabakaları sonucunda; gruplarını ilk iki sırada tamamlayacak takımlar, Son 16 Turu’na yükselmeye hak kazanacak.

Ziraat Türkiye Kupası’nda 2015-2016 sezonunun finali 25 Mayıs 2016 Çarşamba günü Antalya Arena’da oynanacak.

İŞTE GRUPLAR

A Grubu: Başakşehir, Şanlıurfaspor, Bandırmaspor, Amedspor

B Grubu: Bursaspor, Eskişehirspor, Boluspor, Tepecikspor

C Grubu: Beşiktaş, Karabükspor, 1461 Trabzon, Sivas Belediyespor

D Grubu: Mersin İdmanyurdu, Rizespor, Bucaspor, Aydınspor 1923

E Grubu: Galatasaray, Akhisar Belediyespor, Karşıyaka, Kastamonuspor

F Grubu: Trabzonspor, Gaziantepspor, Adanaspor, Nazilli Belediyespor

G Grubu: Konyaspor, Kayserispor, İnegölspor, Etimesgut Belediye

H Grubu: Fenerbahçe, Antalyaspor, Giresunspor, Tuzlaspor