Çorum Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu ile görüştü.
AK Parti Çorum milletvekili Cahit Bağcı’nın kızının düğün töreninde Bakanlar Fikri Işık ve Cevdet Yılmaz ile Müsteşar Madenoğlu ile bir araya gelen Rektör Alkan, üniversitedeki çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Hitit Üniversitesi’nin kabuğunu kırdığını dile getiren Rektör Alkan, başta yerleşke sorunu olmak üzere, yaşanan sorunların artık tek tek çözüme kavuşmaya başladığını söyledi. Üniversiteye verilen desteklerin artık meyvelerini vermeye başladığını dile getiren Alkan, kendilerine duyulan güven ve üniversitenin her geçen yıl gelişmesine verdikleri katkıyla, desteklerden dolayı milletvekilleri, sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.
Bakan Cevdet Yılmaz da, üniversitedeki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtti. Hitit Üniversitesi’nde yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetini dile getiren Bakan Yılmaz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her konuda destek olmaya hazır olduklarını açıkladı.
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, daha sonra Bilim Sanayi ve Teknoloji Barkanı Fikri Işıkla bir araya gelerek, Teknokent ve Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM) hakkında bilgi verdi.
Bakan Işık, Teknokent ve HÜBTUAM’la ilgili çalışmaları yakından takip ettiğini söyledi. Bakan Işık, her iki merkezin faaliyete geçmesiyle bölgede bir açılımın sağlanacağını belirtti. Teknokent ve HÜBTUAM’ın Çorum’un yanı sıra bölgeye hitap edeceğini dile getiren Bakan Işık, Çorum’un sahip olduğu ekonomik ve sanayi at yapınında buna müsait olduğunu sözlerine ekledi.
Rektör Alkan da, kentte üniversite-kamu, üniversite-sanayi işbirliğini daha üst seviyelere yükseltmek için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.