Spor Toto Süper Lig’in 16. haftasında dün oynanan Beşiktaş-Galatasaray derbisi sonrası Atatürk Olimpiyat Stadı’nın zemini tartışmalara neden oldu. Yetkililer stat zemininin 14 yıllık olduğuna dikkat çekerek, artık yorgun olduğunu vurguladı.
Galatasaray’ın Beşiktaş’ı 2-0 mağlup ettiği mücadelenin ardından medyada Atatürk Olimpiyat Stadı’nın zemini ile ilgili tartışmalar yaşandı. Yetkililerden alınan bilgiye göre; Atatürk Olimpiyat Stadı’nın zemin bakımı profesyonel bir firma tarafından gerçekleştiriliyor. Derbi mücadelesinde zeminin su tutmadığına dikkat çeken bir yetkili, "Maç öncesinde 16 saat kesintisiz yağmur yağdı. 14 yıllık bir zeminden söz ediyoruz. Dolayısıyla belli oranda yıpranmanın olması normal. Dün akşam derbinin oynanmasına engel teşkil edecek bir zemin yoktu. Zaten öyle bir durum söz konusu olsa mücadele tatil edilirdi" dedi.
Dünkü mücadelede kış şartlarına göre normal bir zemin olduğunu vurgulayan yetkili, "2012-2013 sezonunda Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 39 resmi maç oynandı. Galatasaray geçen sezon 3 resmi maçını Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynadı. Başakşehir bir kupa maçını burada oynamak için girişimlerde bulundu. Diğer birçok stada kıyasla Atatürk Olimpiyat Stadı’nın zemini futbol oynamaya elverişlidir" diye konuştu.
Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın talimatı ile sezon sonunda Atatürk Olimpiyat Stadı’nın zemininin yenileceği belirtildi.