Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcılığı görevinden istifa ederek AK Parti’den Trabzon Milletvekili Aday adayı olan Muhammet Balta, Trabzon Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek Meclis Başkanı Mehmet Cirav ve Yönetim kurulu başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu’nu ziyaret etti.
Ziyaret esnasında bir konuşma yapan AK Parti Trabzon Milletvekili Aday adayı Muhammet Balta, “Önceliğimiz sivil toplum örgütlerimizdir. Trabzon’umuzda değişik makamlarda değişik görevlerde hizmet verdik. En son da ülkemize hizmet etmek anlamında Bakan Yardımcılığı yaptık. İş adamı, mühendis kimliği ile işçilik de yaparak, il genel meclis üyeliği, başkanlığı siyasetçi kimliği il başkanlığı yaparak, en son da Ankara bürokrasisinde çok büyük tecrübe edindim. Bu görevimizde yaptığımız çalışmalarla hem Türkiye hem uluslararası çalışmalarda yer aldık. Trabzon her yönüyle çok güçlü bir il. Bunun tecrübesini de Ankara’da kullandım. İşler daha da kolay çözüldü. Diğer bakanlıklarla da çok verimli arkadaşlık, kardeşlik seviyesinde alt yapımız oluştu. Allah nasip ederse niyetimiz Trabzon’u TBMM’de temsil etmek. Sadece temsil aşaması değil Trabzon’un ortak akılla birleştirecek projeleri takip etmek. Ülke adına yapılacak büyük hizmetlerde sözümüzün olması. Bu düşüncelerle yola çıktık” dedi.
“TRABZONUMUZU 2023 VİZYONUNA HAZIRLIYORUZ”
“STÖ’ler bizim her şeyimiz. Trabzon’un lokomotifidirler” diyen Balta “STÖ’ler bizim gözlemcimiz, nefeslerini her zaman ensemizde hissettik. Başarıyı ulaştık. Şu anda milletvekili aday adayı olarak sorumluluk alabilecek bir kişi olarak Türkiye’nin 2023 vizyonuna hazırlamak için mesleki dalındaki öncelikleriniz önerileriniz nelerdir. Sizler kendinizi Trabzon’un bütün sorunları ile yoğrulmuş olarak, Trabzon ve gelecekle alakalı öneriler nedir. Bunları dinlemeye geldik. Bizim sizlerden Trabzon’un geleceği ve odanızla alakalı sorunlarla bizlere ne tavsiye edersiniz. Bunları dinlemeye geldim. Destek ve duanızı bekliyorum” ifadelerini kullandı.
CİRAV’DAN BALTA’YA ÖVGÜ
Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav da bilgi ve donanımı ile Muhammet Balta’nın başarılı olacağına inandıklarını belirterek “ Sayın Balta özellikle Bakan yardımcılığı görevinde edindiği tecrübe ile Trabzon’un sorunları konusunda başarılı çalışmalara imza atacaktır. Trabzon’un sorunlarını ve çözüm yollarını yakınan bilen birisinin Milletvekilliği için aday adayı olması Trabzon’umuz adına bir kazanım olduğunu düşünüyorum. Çıktığınız bu hizmet yolunda kendisine başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu da TTB olarak hazırlattıkları Trabzon’un sorunları ve çözümlerinin neler olabileceği ile ilgili kitapçığı Muhammet Balta’ya verirken “ Bunu her gelen aday adayına iletiyoruz. Bizim söylemek istediğimiz ve yapılmasını istediklerimizin büyük bir kısmı burada var. Siz de burada yazdığımız sorunların tamamını ve önceliklerini biliyorsunuz. Allah inşallah yardımcınız olur. Her şey Trabzon için” diye konuştu.