Manisa’da yılın ilk bebeği Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi bünyesinde Morris Şinasi Çocuk Kliniği ve hizmet binasında dünyaya geldi. Yılın ilk bebeğine ailesi tarafından Feza ismi verildi.
Manisa’da 2015 yılının ilk bebeği Feyyaz (26) ve Ece (22) Bektaş çiftinin çocukları oldu. Genç çiftin ilk çocuğu olan ve 2 kilo 600 gram doğan bebeğe Feza ismi konuldu.
2015 yılının ilk bebeği olan Feza Bektaş’ın ilk ziyaretçileri de Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Sağlık İl Müdürü Dr. Metin Kaplan, Merkez Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Abdullah Korkut Kafesçiler oldu. Başkan Çelik, minik Feza’ya altın takarken, annesine de ‘Büyüdükçe’ adlı kitabı hediye etti.
Başkan Çelik, Sağlık İl Müdürü Kaplan ve Başhekim Kafesciler, daha sonra 2014 yılının son bebekleri olarak dünyaya gelen Aysel(24) ve Ercan (25) Sıvacı çiftinin çocukları Zeynep Sıvacı ile Cavit (30) ve Raziye (21) Çoban çiftinin çocukları Süleyman Çoban’ı da ziyaret ederek altın taktılar.
Bebek ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, 2014 yılını acısıyla tatlısıyla geride bıraktıklarını ifade ederek, “2015’in ilk saatlerindeyiz. 2014 yılının ve 2015 yılının ilk bebeklerini ziyaret ettik. Annelerini, yakınlarını tebrik ettik. Bunlarla ilgili güzel dileklerimizde bulunduk. İnşallah yeni doğan bebeklerimiz güzel ve sağlıklı bir yaşam sürsünler. Çok rahat şartlarda en güzel eğitimleri alsınlar. Şehrimize, ülkemize, insanlığa hizmet etsinler. 2015 güzelliklerle birlikte olsun. Yeni doğan bebekleri ve ailelerini tebrik ediyorum. 2014 yılını çalışarak tamamladık, 2015 yılını da çalışarak girdik” dedi.
Sağlık İl Müdürü Dr. Metin Kaplan ise, “Yeni doğan bebeklerini ziyaret ettik. Yılbaşında nöbet tutan, çalışan sağlık çalışanlarımız var. Önümüzdeki yıllarda inşallah yeni hastanemizde daha güzel hizmetler vereceğiz” diye konuştu.