Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Nizip Meslek Yüksekokulu Toplumsal Duyarlılık Projeleri Koordinatörü ve Proje Yürütücüsü Öğr. Gör. Veliddin Çiftci, Gıda Teknolojisi Programı öğrencileriyle yürüttükleri “1 Kan 3 Can” projesi kapsamında yaklaşık 350-400 ünite kan bağışı toplandı.
İki gün süren etkinlikte verilen kısa eğitimlerle Nizip Meslek Yüksekokulu’nda kan bağışı konusunda bilgi verildiğini belirten Öğr. Gör. Çiftçi, Toplumsal Duyarlılık projeleriyle Gaziantep Üniversitesi’nin güler yüzünü Nizip halkına göstermeyi, farkındalık oluşturmayı ve toplumsal sorunlara çözüm önerileri geliştirmeyi amaçladıklarını vurguladı.
Öğr. Gör. Veliddin Çiftci, kan bağışının insanlık için sadaka mahiyetinde olduğunu ve verilen 1 ünite kanla kanımızın sadakasını verip 3 can kurtararak manevi anlamda doygunluk için kan bağışının bulunmaz bir fırsat olduğunu belirterek, Nizip halkını her hafta cuma günü düzenledikleri etkinliklere kan bağışında bulunarak destek olmalarını istedi.
Nizip Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serdar Derman ise, değişen, değiştiren ve değişimi yöneten bir üniversite misyonuna sahip olduklarını ve Gaziantep Üniversitesi olarak, TDP projeleriyle sosyal sorumluluk ve girişimciliği ön planda tuttuklarını belirterek, bu projeleri uygulayan aynı zamanda zorunlu ders olarak müfredatında bulunduran ilk devlet üniversitesi olduklarının altını çizdi. Derman, Nizip’te bu ve benzeri projelerle toplumsal sorunlara çare olmaya çalışacaklarını ve sosyal sorumluluk bilinci oluşturarak üniversite-toplum kaynaşmasını sağlamaya yönelik farklı proje ve etkinliklere imza atmaya devam edeceklerini ifade etti.