Süheyla GÖZDERELİLER/ YALOVA,() - ANKARA’da 97 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırı Yalova’da da Eğitim Sen İl Temsilciliği tarafından yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.
Eğitim Sen Yalova Temsilciliği üyeleri, Cengiz Koçal Caddesi üzerindeki sendika binasının önünde toplandıktan sonra yürüyerek Uğur Mumcu Kültür Merkezi önüne geldi. Burada basın açıklamasını Eğitim Sen Yalova İl Temsilcisi Cevat Güneş okudu. Güneş şöyle konuştu:
"Canımızdan can gitti, yüreklerimiz dağlandı. Annelerimizi, babalarımızı, kardeşlerimizi, arkadaşlarımızı, yoldaşlarımızı kaybettik. İki gündür yüreğimiz yanıyor, içimiz kanıyor. Üzgünüz, öfkeliyiz, yastayız ve isyan ediyoruz. Bizler patlama sonrasında canlarımızı kurtarmaya çalışırken, polislerini gaz bombaları ile üzerimize salanlar, yüzümüze sırıtarak, ‘güvenlik zafiyeti’ yok diyorlar. Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Ankara'nın orta yerinde göz göre göre bombaları patlatanları, yakın tarihimizin en vahşi saldırısına göz yumanları biliyor, katillerin hepsini tanıyoruz. Katliamın sorumluları hesap verene kadar susmayacağız, yılmayacağız ve asla affetmeyeceğiz." 
Basın açıklamasının ardından oturma eylemi gerçekleştirildi. Eyleme CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel ve CHP Merkez İlçe Başkanı Ertan Şener de destek verdi.

FOTOĞRAFLI