Didim’de ‘Doğa İçin Gençlik Hareketi” projesi çerçevesinde Avrupa’dan gelen 25 öğrenciyle birlikte kıyı temizliği yapan gençler, topladıkları çöplerden yaptıkları eserlerle çevre temizliğine dikkat çekti.
Erasmus + Plus projesi kapsamında Sistem Jenerasyon ile Didim ve Yöresi Engelliler Derneği işbirliğince gerçekleştirilen ‘Doğa için Gençlik hareketi” projesi çerçevesinde aralarından İtalya, Arnavutluk, Finlandiya, Bosna Hersek, Makedonya, İspanya ve Ukrayna’dan gelen 25 genç 10 günlük etkinlik çerçevesinde gerçekleştirdikleri kıyı temizliğinde topladıkları çöplerden yaptıkları eserleri ile temizlik esnasında çektikleri fotoğrafları bir sergi ile tanıttılar.
Proje kapsamında Altınkum, 3. Koy, Orman kampı ve Milet Antik kenti çevresinde temizlik etkinliği gerçekleştirilirken temizlik çalışmaları kapsamında toplanan plastik kaplar, otomobil lastiği, atılmış eski ipler, naylonlardan çeşitli eserler yaparak doğa kirliliğine dikkat çekildi; ayrıca temizlik çalışmaları çerçevesinde çekilen fotoğraflarda beğeniye sunuldu.
Altınkum’da bulunan Belediye Çay bahçesindeki etkinliğe Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, Sistem Jenerasyon yönetici Gürkan Akçaer ile Avrupa’lı gençler katıldı.
Başkan Atabay etkinlik kapsamında çöpten eserleri yerinde incelerken, çekilen fotoğrafları da göz attı. Ayrıca etkinlik çerçevesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına Ankara Saray Rehabilitasyon merkezinden gelen 5 öğrencinin üzerinde resimler çizdiği bez çantalarda beğeniye sunuldu. Etkinlik kapsamında Avrupalı öğrenciler yaptıkları eserlerin amacı ve çalışmaların içeriğiyle ilgili olarak Başkan Atabay’a bilgiler verdi.
Etkinlikle ilgili değerlendirmelerde bulunan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay ise Didim’de bu tür bir etkinliğin gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirirken “ Arkadaşlarımız çok güzel çalışma yapmışlar. Bizimde bundan sonuç çıkarmamız lazım. Bunlar çok iyi şeyler değil; demek ki doğayı ve denizimizi daha iyi kullanmamız lazım. Aslında bu işler devam eder ve bir dahaki yıl gelirlerse denizden heykel yapacak kadar malzeme bulamasınlar; başka yerlerden temiz etsinler ben bundan kendim için gerekli dersi çıkardım. Herkes çıkarmıştır. Genç arkadaşlarımız uzak yerlerden gelerek bu şekilde çalışma yapmasından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Kendilerine Didim halkı adına teşekkür ediyorum.” dedi.
Etkinliğin sonunda Başkan Atabay temizlik esnasında çekilen doğa ve tarih fotoğrafları arasında en güzel olan fotoğrafı beğenirken, kendisine Engelli öğrencilerin yaptığı bez çanta hediye edildi. Etkinliğin sonundan Başkan Atabay Avrupalı gençleri kırmayarak sergi içerisinde selfie çektirdi.